dimecres, 26 d’octubre del 2011

Iberpotash garanteix el futur de la plantilla

Iberpotash garanteix el futur de la plantilla

Segons informava “Regió7” el passat 8 d’octubre, l'empresa i els representants dels treballadors d'Iberpotash van signar un acord pel qual es garanteix el lloc de treball del total de la plantilla actual de la companyia minera bagenca. A més a més, els treballadors s'asseguren les mateixes condicions salarials en cas que hi hagi canvis de centre de treball o modificacions de tasques als mateixos centres de Súria i Sallent.

     L'acord ara signat ja es preveia en el conjunt del projecte Phoenix, i en "constituïa un objectiu prioritari per al seu desenvolupament", segons va afirmar ahir l'empresa en un comunicat. El projecte Phoenix és un ambiciós pla de futur per a Iberpotash pel qual el grup multinacional al qual pertany l'empresa, l'israelià ICL, es compromet a invertir, en una primera fase, uns 200 milions d'euros en els propers tres anys a Súria per ampliar la capacitat de tractament dels minerals i una millora de les infraestructures. La plantilla d'Iberpotash consta d'uns 385 treballadors a Sallent i 440 a Súria, a més d'uns 275 treballadors subcontractats. A tots se'ls garanteix ara la continuïtat a l'empresa.

     En un comunicat, el conseller delegat d'Iberpotash, José Antonio Martínez Álamo, va afirmar ahir que "amb la signatura d'aquest acord Iberpotash referma la seva voluntat d'assegurar l'estabilitat laboral en l'actual conjuntura econòmica", i va afegir que "l'empresa dóna així mitjançant un compromís escrit un missatge d'optimisme i de futur a l'entorn".

     Les obres del projecte Phoenix començaran els propers mesos amb la construcció d'una nova rampa de 4,5 quilòmetres per a l'extracció de la potassa, que actualment es fa a través dels pous d'entrada a les galeries. El projecte Phoenix preveu fases posteriors, que acabarien suposant una inversió de fins a 600 milions d'euros i la creació de fins a 600 llocs de treball. Així, en una segona fase es preveu obtenir fins a 1,1 milions de tones de mineral anuals. Amb tot, aquest desenvolupament posterior del projecte queda vinculat a una necessària millora de les infraestructures ferroviàries per garantir el transport de les mercaderies i la seva connexió a Europa. Iberpotash és l'única empresa d'extracció de potassa espanyola i exporta més del 70% de la seva producció anual.

     Els comitès de Súria i Sallent mostraven la seva satisfacció per l'acord a què s'ha arribat, tot i que recordaven que queda pendent la seva ratificació per part de la plantilla. "El projecte Phoenix comença molt bé, des del punt de vista laboral", va dir Eliseo Manubens, del comitè de Súria, que considera que l'acord aporta "pau social al si de l'empresa".

     Tot i així, a l’assemblea informativa que es va celebrar a la sala Sindicat de Balsareny —val a dir que amb una escassa assistència—, els treballadors es van mostrar crítics amb l'acord i amb la poca informació rebuda en les negociacions. D’altra banda, es manifesta una actitud de rebuig al tancament de la mina de Balsareny, expressada en enganxines distribuïdes pel poble. En tot cas, en el moment de tancar aquesta edició, encara no ha tingut lloc la consulta a la plantilla i, per tant, l’acord no ha estat ratificat.

Sarment, octubre 2011

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.