dimecres, 30 de setembre del 2020

Les Catecolònies

 LA VEU DEL CAMPANAR

(PARRÒQUIES DE SANTA MARIA DE BALSARENY, SANT ESTEVE I ARGENÇOLA) 

Del 23 al 30 d’agost es van fer les Catecolònies del bisbat de Solsona, on van assistir una trentena de nens i nenes. Tres d’elles eren de Balsareny. Hi vam viure moltes experiències interessants. En arribar vam muntar la “parada”. A la tarda, ens van explicar un trosset de la història d’en Toni, el petit lladregot. El Toni era un nen que vivia a la cova dels lladres amb els seus germans. El Toni era el més petit d’ells i per aquest motiu sempre li tocava rebre: càstigs molt grans, esbroncades i altres. Un dia els seus germans tenien molta gana i van anar a robar menjar tots plegats, però va arribar l’amo de la casa i van marxar deixant el Toni allà i per poc l’atrapen. En Toni tenia una amiga a la cova que es deia Txell. Tots dos eren infeliços, però tenien l’esperança que un dia canviarien les coses.

De cop i volta, un dia, el Toni es va despertar al palau del rei: el van acceptar, el van batejar i vivien tots junts. Un dia va venir el fill del rei i en Toni es va adonar que va ser ell que el va salvar. El fill del rei els va ensenyar a lluitar contra les injustícies amb amor i amabilitat. El Toni es va trobar amb moltes temptacions que el van fer trontollar però el fill del rei el va ajudar sempre a superar-les i seguir el millor camí. Després de viure moltes vivències amb el fill del rei, un dia el Toni li demana per anar a salvar la seva amiga Txell i així ho van fer. La Txell se’ls uneix i continuen junts un camí ple de trampes, però gràcies a l’aprenentatge que els ofereix el fill del rei sempre ho acaben solucionant.

Les Catecolònies varen transcórrer al voltant de la història d’en Toni, però cada dia fèiem moltes activitats. Ens llevàvem i ens havíem d’afanyar a vestir-nos. El grup que li tocava parava taula i esmorzàvem. En acabar, fèiem tasques d’endreça i higiene a l’habitació. Després, oratori i una estona per parlar i meditar en relació a la vida d’algun cristià. Més tard, cada dia ens feien alguna petita representació de teatre amb el Toni de protagonista.

A continuació, catequesi per acabar el matí amb jocs d’aigua, sempre amb el grup de convivència.

Després de dinar, teníem una estona de joc lliure. Més tard, tocava fer una dutxa i l’eucaristia. Al vespre, després de sopar, fèiem el joc de nit i després la pregària i cap a l’habitació a dormir (o fer una mica de xerinola).

El dimecres vam anar caminant fins als Prats de Rei i ens ho vam passar molt bé. Fis i tot vam poder comprar un gelat.

L’últim dia ens van preparar una festa molt divertida i diumenge a la tarda van arribar els pares. Vam celebrar l’eucaristia tots plegats a l’aire lliure amb molta distància i cap a casa nostra fins l’any vinent.

Aquestes Catecolònies han estat molt divertides i tinc moltes ganes de tornar-hi l’any vinent. M’han agradat molt les Catecolònies!

Valèria Millán Martínez

13 de setembre de 2020

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.