dimarts, 23 de gener del 2018

M. Àngels Rovira, regidora d’ERC a l’Ajuntament

ENTREVISTA


Maria Àngels Rovira i Rodríguez és la nova regidora d’Hisenda i d’Urbanisme de l’Ajuntament de Balsareny pel grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya.

Va néixer a Vic, Osona, el 26 de novembre de 1978. És Diplomada en Ciències Empresarials per la Universitat de Girona i té el Màster en Direcció Econòmica Financera (CEF Barcelona).

Pel que fa a les seves inquietuds culturals, realitza un curs de sardanes a la llar els Ametllers per aprendre a comptar-les i està aprenent a tocar la gralla amb la colla dels Geganters i Grallers de Balsareny. Li agrada el teatre, el cinema i seguir sèries de televisió, tot i que recentment ha canviat a temàtiques més familiars. També li encanta llegir; els últims llibres que ha llegit són "Curs de feminisme per microones" de Natza Farré i "Temps de neu i olor d'ametlles" de Camilla Läckberg. Viatjar també li agrada molt, tot i que ens comenta que no ho ha fet tan com voldria. Ha anat a Galícia, Astúries, França i Bèlgica visitant família i, a part de molts estius a la Costa Brava, també ha estat a Mèxic, Itàlia i Menorca. Pel que fa als esports, li agraden tots. Ja de petita, al pati de l’escola, sempre jugava a futbol. Va jugar també uns quants anys a bàsquet i, a més, anava a concursos de pesca esportiva amb els pares. Més tard es va aficionar a veure els partits de futbol sala, gràcies a l’equip tan bo que hi havia a Balsareny, i quan hi ha els JJOO d’hivern segueix els partits de cúrling, ja que és fan de Noruega.

— Com va anar tot això de la teva dedicació al camp de la política?

— Fa disset anys que treballo a Balsareny i tretze que hi visc. Vaig conèixer gent vinculada a la política, que m’hi van animar; des del 2011 formo part de la secció local d’ERC, i també me’n vaig fer militant. M’agrada poder aportar el meu granet de sorra per intentar fer un poble més viu.

— Per què Esquerra Republicana?

— És un partit amb 86 anys d’història, porta molts anys picant pedra per assolir la República, amb alts i baixos, encerts i errors, però sempre amb humilitat treballant per Catalunya. En fi, és el meu partit des de sempre i a nivell de poble em vaig fer de la secció local perquè creia que el poble necessitava un canvi. Crec que l’Ajuntament s’ha de regenerar: no és bo acomodar-se ni resignar-se. No vull perdre l’esperit crític: hem de preguntar-nos cada dia què podem fer per millorar i no ens podem eternitzar en el càrrec. S’ha d’anar deixant pas a gent nova que aporti diferents visions, però sense perdre els coneixements dels que ens van precedir i ara ocupen una segona línia. És molt important la seva ajuda, el seu recolzament i les seves opinions.

— Tens algun antecedent familiar en el camp polític?

— Doncs no, no tinc antecedents directes, tot i que una cosina del meu pare és alcaldessa. Sempre hem seguit la política com a aficionats i no m’havia plantejat mai fer el pas a la política; però la política municipal és el dia a dia, el contacte directe amb la gent i això em va animar.

— Nou cartipàs municipal i nou alcalde. Com va decidir-se l’elecció?

Ens va venir de nou la dimissió de l’alcalde, com a tothom. Després de la sorpresa inicial, i tot i el poc temps que teníem per posar-nos d’acord, en vam parlar entre els quatre regidors. Vam fer un seguit de reunions: tant internament amb la secció local, on ho vam debatre i discutir a fons, com també amb els altres partits. Vàrem creure que ERC havia de reaccionar i fer una proposta que implicava ser al capdavant i convidar la resta de grups a formar part d'un nou govern per Balsareny. Així va ser com, negociant fins a darrera hora, vam arribar a un pacte fins acabar la legislatura.

— I com vau fer el repartiment de les altres àrees?

— Pel que fa al repartiment de regidories, es va valorar en què podríem aportar més i ens seria més fàcil adaptar-nos segons la nostra formació, tasca professional o afinitats. Malgrat que aquest sigui el repartiment, hi ha gestions i àrees que cal abordar-les transversalment i per tant l'aportació de tothom és clau, i sobretot la màxima col·laboració i suport a l'alcalde.

— Hisenda i Urbanisme: la teva responsabilitat en aquesta àrea compta amb alguna experiència anterior?

— Doncs pels meus estudis vam creure que el més adient era portar Hisenda. Evidentment, l’Administració Pública té diferències amb la gestió d’una empresa i serà un repte portar la regidoria, però essent més de números que de lletres, era la que més m’esqueia. Pel que fa a Urbanisme, no hi tenia experiència anterior i ho encaro amb molt respecte, confiança i ganes, treballant en equip amb els tècnics de l’Ajuntament i amb els altres regidors.

— La teva dedicació a favor del nostre poble quantes hores t’ocuparà?

— A nivell de cartipàs es va posar 35 hores de dedicació, però ja sabem que en seran moltes més.


Josep Gudayol i Puig

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.