dimecres, 12 de juliol del 2017

L'Ajuntament informa


L’Ajuntament informa – juliol de 2017

El passat 23 de juny, a Balsareny vam acollir l’arribada de l’estiu amb la celebració de la revetlla de Sant Joan al voltant de la foguera local, ubicada al camp de Futbol7. En tot moment, aquesta va estar controlada per membres de l’ADF “Tres Branques”, a qui agraïm la seva col·laboració un any més en aquesta festivitat; més que mai hem de ser curosos i previsors amb el foc degut a les altes temperatures i elevat risc d’incendi que patim en aquestes dates. L’encesa de la foguera d’enguany va realitzar-se amb la Flama del Canigó, símbol de germanor i de la cultura catalana, que va ser transportada per segon any consecutiu al nostre poble per membres del Centre Excursionista de Balsareny, enguany acompanyats dels gegantons de Balsareny, Mn. Joan i Mariona, i de la Colla de Geganters i Grallers Els K+Sonen, a qui també agraïm la seva participació en aquest acte. Després del sopar popular, celebrat prop de la foguera amb càtering a càrrec de La Soca, el conjunt musical “Delay’s Quartet” va animar la festa a la pista poliesportiva, reconvertida per a l’ocasió en pista de ball, i va ser així com, entre música i petards, i entre mos de coca i glop de moscatell, a Balsareny vam donar la benvinguda als mesos estiuencs d’aquest 2017.

Ara ja ens trobem a ple estiu, al bell mig del mes de juliol, i en aquest mes l’activitat social, festiva i esportiva a Balsareny segueix activa i amb força: les Piscines Municipals han obert les seves portes al públic un any més, i ara ja es troben en ple funcionament, oferint la possibilitat de refrescar-se i prendre el sol durant aquests mesos estiuencs. No cal oblidar que a la piscina també es pot participar a la iniciació o perfeccionament de la natació a través els cursets de natació oferts pel Club Natació Balsareny, participar a les classes d’aigua-gym o zumba a càrrec del Gimnàs O2, o mullar-se solidàriament per la campanya “Mulla’t per l’Esclerosi Múltiple”, celebrada el passat 9 de juliol a Balsareny i també arreu de les piscines de Catalunya. Tampoc cal oblidar que a la piscina es pot gaudir del servei de bibliopiscina gràcies a les nostres bibliotecàries; per altra banda, per als més menuts, al juliol tenim el Campus Esportiu d’Estiu, organitzat pel Consell Esportiu del Bages i la Regidoria d’Esports, que ofereix durant aquest mes a una norantena de nens i nenes unes setmanes plenes d’activitats esportives, lúdiques i de coneixement del medi i l’entorn natural de Balsareny col·laborant amb altres entitats locals com l’Escola de Música o la Biblioteca Municipal, o la Fundació Ampans, fent que el nostre Campus sigui més inclusiu i un espai on tothom hi té cabuda. També ha donat inici el Torneig Solidari de Futbol Sala de Balsareny 2017, les jornades del qual es juguen cada dissabte a la tarda al nostre pavelló. Per segon any consecutiu, el torneig l’organitzen les Regidories de Benestar Social i d’Esports, tot això des que el Futbol Sala Balsareny va cessar la seva activitat. La jornada final del torneig d’enguany i l’entrega de premis tindrà lloc el proper 29 de juliol al pavelló poliesportiu municipal.

Durant aquest mes de juliol, però, les veritables protagonistes de les nits d’estiu són les festes dels carrers: en el moment d’escriure aquest article, s’han celebrat les festes del carrer Àngel Guimerà, amb el seu sopar i respectiu ball, i la Festa de Sant Cristòfol, amb la Benedicció a la plaça de l’Església i el ball de Joan Vilandeny a la plaça de l’Ajuntament. Al llarg del mes, s’aniran celebrant, també, les festes al carrer del Castell (15 juliol), Sant Domènec (22 juliol) i Baixada del Torrent/Creu/Cadí (29 juliol) a la plaça Ricard Viñas, sempre els dissabtes al vespre i en aquest ordre. Aquestes festes són un clàssic de les nits d’estiu a Balsareny, que omplen el mes de juliol amb sopars i balls en diversos carrers del nostre municipi, i cal dir que aquestes no serien possibles sense la col·laboració i muntatge dels veïns i veïnes de cada carrer, que en la pràctica en són els autèntics organitzadors i mereixedors de reconeixement per la seva tasca desinteressada. L’activitat social i festiva i, en definitiva, la salut vital d’un poble es mesura pel grau d’implicació i participació de la seva gent en les activitats que s’hi duen a terme, i a Balsareny podem estar orgullosos que, durant el juliol, aquest grup de veïns i veïnes segueixin amb ganes i empenta per seguir organitzant aquestes festes als carrers després de tants anys i afegint-hi totes les dificultats econòmiques, tècniques i burocràtiques del moment. Així doncs, donem el nostre reconeixement des de l’Ajuntament als veïns i veïnes dels carrers de Balsareny per la seva feina i compromís en mantenir viva la flama de les festes estiuenques al poble.

El proper mes, l’agost, entrem en període de vacances. Molta gent marxa a la platja o se’n va a visitar la família, i aprofitarem aquests dates i l’aturada del Sarment per prendre’ns un respir d’aquesta secció. A l’agost tampoc hi haurà edició mensual de l’agenda cultural i esportiva municipal. A principis de setembre serà quan torni el moviment a Balsareny amb la celebració de la XIV Setmana de la Joventut, la Festa de Fi de Temporada de Piscina (8 setembre), una nova Diada Nacional de Catalunya (11 setembre), els 70 anys del Casal Verge de Montserrat (15-16 setembre), la VIII Trobada Motera (17 setembre), i molt, molt més! Que tingueu un bon estiu, balsarenyencs/ques!

Albert Otero Bonet

Regidoria de Festes, Comunicació i Informació de l’Ajuntament de Balsareny

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.