divendres, 22 de juny del 2012

Miguel Díaz, vicepresident del Club Petanca Balsareny

ENTREVISTA

En Miguel Díaz Valverde és un balsarenyenc d’adopció que de molt petit va arribar d’un poblet d’Almeria i durant 30 anys va residir al nucli de Vilafruns. En Miguel va néixer el 2 de gener de 1961, i com a anècdota ens explica que en edat escolar a vegades el meu professor creia que me’n reia d’ell quan em preguntava la data de naixement i jo li deia el dos del uno de mil novecientos sesenta y uno”.

A la seva arribada a Vilafruns va fer els primers passos escolars a la colònia. Més tard continuà l’EGB al nucli de Balsareny. A Díaz li agrada llegir i actualment està llegint la biografia de l’expresident del govern espanyol Adolfo Suárez, escrita per Juan Francisco Fuentes. En la part esportiva, a part de formar part de l’equip de botxes (petanca), és component de la plantilla de futbol U.E. Veterans de Balsareny i també és un gran aficionat de l’equip de bàsquet balsarenyenc. Fins avui no forma part de cap altra associació local.

—Expliqueu-nos, en primer lloc, com ha anat això de bastir unes noves pistes de botxes?

—Bé, doncs va ser fruit d’una trobada d’antics “petanquers” que, amb una gran càrrega d’il·lusió, vam adreçar-nos a l’Ajuntament per tal de constituir-nos com a nova entitat. La resposta no podia haver estat millor, ja que ens van facilitar unes pistes noves i endavant!  Aquestes pistes foren inaugurades el passat mes d’abril entre els actes de la Festa Major. A l’acte inaugural hi van assistir l’alcalde, Jaume Rabeya, i els regidors Xavier Vall i Noèlia Ramírez.

—Hi exerciu algun càrrec, en aquesta nova entitat?

—Doncs sí, després de reunir-nos en assemblea vam acordar que jo en fos el vicepresident.

—Des de quin any sou aficionat a les botxes?

—L’any 1986 és la data que es va fundar la que va ser la primera entitat local de “petanca”. De seguida em vaig sentir il·lusionat per ésser-ne un jugador més, però no va ser fins als anys 1997 i 1998 que vaig entrar a formar-ne part.

—Heu tingut relació, durant aquests anys, amb alguna altra associació o club de botxes?

—Sí, quan va esdevenir el parèntesi balsarenyenc, vaig jugar un temps amb el Club de Petanca Navàs.

—Aquí en aquesta nova etapa a Balsareny, com funcioneu? Quants socis sou i qui n’és el president?

—Bé, després de la bona rebuda que ha tingut l’inici d’aquesta nova etapa, puc dir-vos que gairebé cada dia a les nostres pistes s’hi poden veure de 15 a 20 jugadors; cada dissabte ens ho passem molt bé practicant el que es coneix en el món “petanquer” com la melé. Aquesta és una pràctica continuada en el llançament de les boles. En acabar-se la partida hi ha premis per als tres primers classificats. Som una vintena de socis i el president és el company Rafael Calatrava Macias.

—Aquestes noves pistes són de domini privat o municipal?

—Són municipals, tal com es pot veure indicat en un rètol situat en una de les parts laterals de les pistes, on es  pot llegir: “Pistas municipales; Club Petanca Balsareny, fundado en el año 1986 por Francisco (Paco) Macias Cortés”.

—Per últim, no hem parlat de la ubicació on es troben aquestes pistes.

—Estan situades prop del Poliesportiu Municipal, entre el carrer de la Indústria i la carretera de Moià, en el solar on hi havia la casa de Cal Piano, enderrocada fa poc.

—Voleu afegir-hi quelcom més?

—Deixeu-me dir en nom de tota la junta: l’Ismael, l’Alan, en Valero i jo mateix, amb el president Rafael, volem agrair al grup de govern i l’oposició del nostre Ajuntament per tot l’ajut que ens han donat a l’hora de constituir-nos com a nova entitat balsarenyenca. I també donar les gràcies a Sarment per l’oportunitat de poder expressar-me.

Josep Gudayol i Puig

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.