dijous, 17 de maig del 2012

Premiar el mínim i penalitzar el màxim


PUNTA DE BRAU

M'agradaria poder fer unes reflexions sobre l'article "Són faves comptades" de Martí Gironell que va aparèixer a El Punt Avui.

"Fan fora una mestra perquè ensenya massa als seus alumnes. Massa? Què vol dir aquest massa? Els pares dels nens de P4 d'una classe de l'Escola Espanyola de les Escaldes-Engordany estan indignats amb la decisió del centre de fer fora la seva professora, tutora dels nens des de fa dos cursos. Els onze alumnes, que tenen quatre anys, ja saben llegir, comencen a escriure i també saben sumar i restar. Aquest és un dels motius que queden reflectits a l'informe signat per un inspector procedent de Madrid, avalat per la direcció del col·legi. L'informe aconsella que la professora marxi de l'escola. I ho justifica, entre d'altres coses, perquè els alumnes tenen un nivell massa alt, que no es correspon al desenvolupament curricular d'aquest curs escolar en una escola pública."

El raonament continua dient que potser la mestra ha volgut ensenyar massa i que això pot tenir alguna repercussió quan aquests alumnes facin el següent curs, però no fa entendre l'acomiadament de la mestra. En més d'una ocasió, hem pogut llegir allò del "fracàs escolar". Per què, doncs, en aquest cas sembla que es vol premiar el mínim i penalitzar el màxim?

Josep Gudayol i Puig

1 comentari:

  1. En aquest cas no podem dir que l'han acomiadat per no saber, sinó per fer-ho molt bé. Si jo fos empresari la contractaria sens dubte.

    josep estruel.

    Balsareny

    ResponElimina

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.