diumenge, 1 de gener del 2012

El cens dels capons, un any més

SOCIETAT


Com és costum, el dissabte 18 de desembre va tenir lloc el tradicional acte de lliurament del Cens dels dotze capons al castell de Balsareny.

Els capons els va portar l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, acompanyat de la seva esposa, així com dels regidors de Cultura, Hisenda i Urbanisme i del director gerent d’Aigües de Manresa i secretari de la Junta de la Sèquia, Josep Alabern. Al castell, l’esperaven l’alcalde de Balsareny, Jaume Rabeya, i la família Alòs, encapçalada pel baró de Balsareny, Ignacio d’Alòs.

Després d’una escenificació a l’esplanada exterior del castell a càrrec del grup “Qüestió de 4”, la comitiva amb els capons va entrar al castell. Allà, el mateix grup va representar la llegenda de les 99 cambres. Tot seguit, els parlaments oficials van fer referència a l’origen històric del cens: l’acord entre la baronia de Balsareny i el comú de Manresa arran de la riuada de l’any 1583 que es va endur la resclosa de la sèquia.


Posteriorment es va servir un esmorzar amb productes de Balsareny subministrats per la Botiga del Mas. Les botifarres les va preparar en Martí Ribalta.

Seguidament, els assistents, més de 150 persones, van gaudir de l’actuació del conjunt d’acordionistes “Mòdul 4” de Cerdanyola del Vallès. L’acte va finalitzar amb una vista guiada per les dependències del castell.
 
Sarment, gener 2012

1 comentari:

  1. Esta fiesta -que la encuentro maravillosa, solo se hace aquí, porque hay perdurado en el tiempo?-

    josep estruel. gener 2012

    ResponElimina

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.