dimarts, 15 de març del 2016

Notícies de l'Escola de Música


Enric Granados

Fa cent anys, el 24 de març de 1916, en una Europa en guerra, un submarí alemany torpedinava i enfonsava un vaixell britànic en aigües del Canal de la Mànega. El pianista i compositor català Enric Granados era un dels passatgers que van morir en el naufragi. Tornava de Nova York, on havia estrenat la seva òpera Goyescas. Tenia quaranta-nou anys.

La part més extensa de la producció de Granados és per a piano. La seva estètica era romàntica i entre les seves obres primerenques destaca Danzas españolas (1890). Fou, d’altra banda, un gran intèrpret i pedagog. Va fundar l’Acadèmia Granados, una institució que aplicava mètodes molt innovadors. Més endavant, amb els Siete valses poéticos, la seva composició féu un gir estètic cap a posicions més avantguardistes. Compongué obra cambrística, Quintet per a piano (1895), simfònica, Dante (1908) i operística, Picarol (1901), Follet (1903) i, la més cèlebre, Goyescas (1916), la qual era una adaptació de l’obra homònima per a piano escrita cinc anys abans.

Acabada d’estrenar Goyescas al Metropolitan Opera House de Nova York el 28 de gener de 1916, Granados va escriure a un amic: “Estic ple d’idees, sento que ara estic començant la meva obra”.

Notícies de l’Escola de Música

Els propers mesos de maig i juny hi haurà una nova edició del Taller de percussió corporal. Tots aquells interessats en el ritme i el moviment, no us el perdeu.
A part, estrenarem el nou taller Música per a gent gran. Per a participar-hi no es necessita experiència. S’hi aprendran nocions del procés de creació i interpretació de la música a través d’audicions, ritmes i percussions instrumentals i corporals. Es farà els dimarts dels mesos d’abril i maig.

Els preus dels dos cursos és de 11,20 euros mensuals.
Us hi esperem!

Escola Municipal de Música

Balsareny. març 2016

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.