dimarts, 15 de març del 2016

El ‘Dia de la Dona’ a Balsareny

SOCIETAT

Durant aquest mes de març s’han celebrat diversos actes per commemorar el dia de la dona. El mateix dia 8 de març, la regidora d’igualtat de gènere, Mariola Fabián, juntament amb els locutors de la ràdio Tomàs Merinero i Marc Vilardell, va assistir a l’emissora de Ràdio Balsareny  per explicar i donar a conèixer el motiu pel qual celebrem avui el dia 8 de març.
A part d’aquest acte, el dissabte 12 de març es van celebrar amb gran èxit unes jornades dedicades a les dones, que van durar tot el matí de dissabte.
Primerament es va fer una petita concentració amb les dones assistents i es va llegir un manifest abans de donar pas a les diverses activitats que es van fer.
Aquestes jornades es varen dur a terme gràcies a la col·laboració d’Ecosalut, una entitat que vetlla per la salut física i espiritual de les persones. En el nostre cas varen realitzar tres tallers; el primer va ser un taller de biodansa, un altre per purificar la nostra energia interior i finalment un taller de meditació. Tots tres, tallers innovadors que, pel que sembla, varen agradar molt a les assistents que van participar de la matinal de dissabte.
El bon ambient i la diversió varen estar assegurats i moltes de les assistents volen repetir l’experiència.
Realitzant els tallers varen participar una quarantena de dones balsarenyenques, i també hi van haver participants d’altres localitats, com Manresa i Navàs. Dones d’edats compreses entre els 26 i els 80 anys, totes diposades a passar una bona estona.
Desprès dels tallers es va oferir a les participants un pica-pica gratuït a càrrec de l’Ajuntament. Va ser un moment d’intercanvi d’opinions de les activitats  entre les participants de la matinal.
Pel que fa al dinar, es van aplegar a la sala del sindicat una cinquantena de persones, moment que va aprofitar la regidora d’Igualtat per instar a crear una associació de dones: un teixit associatiu important a posar en marxa dins el nostre poble.
Per acabar volem agrair la participació i col·laboració de totes les persones que han fet possible els actes de si 8 i 12 de març.
Informem que el dia 16 d’abril es celebrarà a Balsareny la 10a edició de la Trobada de Dones del Bages. Una trobada a nivell comarcal, a la qual us animem a participar, ja que es preveu que un centenar de dones omplin els carrers de Balsareny. Quan tinguem més informació la posarem a l’abast de tothom.



Text i fotos: Mariola Fabián

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.