dimarts, 15 de març del 2016

L’Ajuntament informa – Març 2016




















Arriba el mes de març i caminants, corredors i excursionistes estan d’enhorabona, ja que és temps de celebració a Balsareny de la tradicional Transèquia i la nostra Caminada Popular, que aquest any complien la seva 32a i 30a edició respectivament.

Les edicions d’enguany han aplegat una bona quantitat de gent, tant del poble com vinguda d’arreu, invitant-los a conèixer i gaudir de certs indrets i espais naturals del nostre terme municipal com són, en el cas de la Transèquia, el naixement i recorregut del canal de la Síquia en el seu pas pel nostre municipi de camí cap a la ciutat de Manresa; o, en el cas de la Caminada, en el recorregut d’homenatge pel territori situat entre el Pla de Calaf i Candàliga, que va ser cremat i devastat durant els terribles incendis dels anys 1994 i 2005, zona que es troba en plena reforestació natural. Des de l’Ajuntament, felicitem els organitzadors d’ambdues caminades: el Parc de la Sèquia en el cas de la Transèquia, i molt especialment el Centre Excursionista de Balsareny, que aquest any estava de celebració, perquè es complien trenta anys de la nostra Caminada Popular. És un orgull col·laborar un any més amb aquestes dues celebracions tant tradicionals i arrelades al nostre poble sense les quals el març no seria el març.

Dit això, aprofitarem la columna d’aquest mes per informar d’algunes novetats que s’han esdevingut o que s’esdevindran durant el mes vinent al nostre municipi pel que fa a les polítiques socials i d’igualtat impulsades per l’Ajuntament. Una novetat important en l’àmbit del benestar social i l’atenció a les persones és que l’Ajuntament ha convocat la plaça pública d’educador/a social, per la qual cosa durant el març les persones interessades poden entregar les seves sol·licituds a les oficines de l’Ajuntament per tal de concórrer al concurs públic d’aquesta plaça al nostre municipi. Un cop estudiada i analitzada la realitat social i assistencial del municipi, des de l’equip de govern trobem molt prioritària i necessària aquesta nova incorporació. La inclusió de la figura d’un/a educador/a social, juntament amb l’ampliació de les hores de la treballadora social, els pagaments d’emergència social i el cobriment de les vacances de les treballadores familiars durant l’estiu són algunes de les mesures que conformen els eixos de treball principals en les polítiques de benestar social que s’estan aplicant; i la convocatòria d’aquesta plaça en concret respon a la idea bàsica de crear un equip de treball centrat en la temàtica assistencial social que reforci l’atenció i millori la prestació oferta des dels Serveis Socials municipals.

En aspectes relatius a les polítiques d’igualtat, com a novetat ens agradaria destacar que Balsareny va homenatjar la figura de la dona el passat 12 de març en la celebració del Dia de la Dona, festivitat que va aplegar una bona afluència de dones en una sèrie de tallers, xerrades i, finalment, en un dinar popular per cloure una festivitat dedicada a les dones del nostre municipi i que ens agradaria seguir celebrant anualment. En relació amb aquest àmbit, també volem informar-vos d’una altra novetat molt important i que ens fa molta il·lusió anunciar-vos, i és que enguany Balsareny tindrà el privilegi de ser el poble que acollirà la Trobada de la Dona del Bages, organitzada pel Consell Comarcal del Bages. El dia de la Trobada de la Dona al nostre poble serà el proper dissabte 16 d’abril, la setmana prèvia a la Festa Major del nostre municipi, i de ben segur reunirà molts visitants i moltes dones vingudes d’arreu que s’acostaran al nostre poble a gaudir de la seva trobada comarcal anual. Properament us oferirem més informació sobre aquesta trobada, que ens enorgullim d’anunciar que es celebrarà al nostre poble.

I no ens oblidem que el mes que ve és abril! Amb motiu d’això, en la columna del mes que ve parlarem a fons del que s’acosta aquest any en la nostra esperada Festa Major, que vindrà carregada d’actes tradicionals, però també de força novetats! Ens veiem el mes vinent!

Albert Otero Bonet
Regidoria de Cultura, Comunicació i Informació

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.