dimarts, 15 de març del 2016

Mariola Fabián, regidora de Joventut i Educació

ENTREVISTA


«M’atreveixo a dir que crec que tinc bona relació amb el món juvenil i educatiu, ja que durant molts anys n’he format part i me’n sento totalment part activa.»

La Mariola Fabián Jurado és l’actual regidora d’Educació i Joventut del grup municipal Gent de Balsareny. La Mariola va néixer a Balsareny el 26 de maig de 1990, i ha cursat Magisteri a la Universitat de Lleida. Li agrada llegir i el darrer llibre que ha llegit és La nueva educación, de César Bona. També li agrada molt viatjar. Coneix, entre altres, llocs com Edimburg, Londres, Roma i Zurich. Com a esport preferit, es decanta per la natació, ja que és un esport que la relaxa molt.

Digueu-nos, quin ha estat el criteri utilitzat a l’hora d’adjudicar la responsabilitat de les carteres municipals?

—Com a persona saps quines són les teves aptituds, i en base a això, vam decidir repartir les diferents regidories tal com ho vam fer.

Com va néixer Gent de Balsareny?

—Com ja sabeu, Gent de Balsareny va néixer al carrer. Converses entre persones actives i involucrades que volen un Balsareny millor. Una idea que va acabar sent un projecte en forma de candidatura municipal.

I com és que vau escollir aquesta opció política?

—Som gent molt diversa, organitzats en sistema d’assemblea. I com a tal, dins el color global, que és l’esquerra, hi ha molts matisos. Per tant, vam decidir que crear un nou partit independent seria bo per conservar la nostra identitat, una identitat plural.

En un grup polític, segons quin concepte s’enumeren els membres que formen el cos de l’equip de govern?

—En el nostre cas va ser una decisió conjunta entre les propostes dels assistents i la pròpia voluntat dels que hi participàvem. Tot aprovat per assemblea, és clar.

Heu tingut algun antecedent familiar en el camp polític municipal, autonòmic o nacional?

—Sí, el meu avi va ser militant del PSUC.

Quina dedicació us requereixen les vostres regidories i responsabilitats?

—Tenir deures i responsabilitats comporta un temps, dedicació i esforç. Primer per aprendre tot allò que és nou per a nosaltres. Segon, saber gestionar totes les informacions i tasques per tal que el resultat sigui el millor possible. I tercer, emprar adequadament les estratègies polítiques perquè els resultats es puguin dur a terme en consens amb els altres grups polítics, ja que no podem obviar que estem governant en minoria. En resum, no m’he parat a comptar mai el temps que ens ocupa a tots plegats, i tampoc no és una cosa que em neguitegi.

Finalment, digueu-nos quina relació manté la regidoria amb les entitats juvenils i educatives?

—M’atreveixo a dir que crec que hi tinc bona relació. He format part d’aquestes entitats durant molts anys i me’n sento un membre més. No per tenir un càrrec deixo de ser jo mateixa col·laborant en una entitat del poble. No obstant això, sí que és cert que desenvolupo altres tasques que fins ara no havia realitzat, però continuo dient que, a part d’aquests petits canvis, no deixo de ser la Mariola formant part d’una entitat organitzadora i amb ganes de fer coses.

Voleu afegir alguna altra cosa?

—Aprofito per donar les gràcies als joves que formen part del Consell de Joventut i que fan possibles molts dels actes que es duen a terme. Sense ells no seria possible. I també aprofito, ja que estem parlant d’entitats juvenils, per fer una crida: com en totes les entitats locals és necessari un relleu. Tots els nois i noies que estiguin interessats a formar part del Consell de Joventut seran molt benvinguts. Poden venir a demanar informació a l’Ajuntament.

Josep Gudayol i Puig

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.