dimarts, 8 de març del 2016

Balsareny Avui


Il·luminació insuficient entre carretera de Moià i carrer de la Mel

Fa molts anys que la zona d’habitatges coneguda com “Carlets”, a l’indret esglaonat direcció carretera de Moià venint del carrer de la Mel té una mancança de llum durant la nit. Tot i aquesta perillositat, mai no havia passat res. Ara bé, fa pocs dies que unes persones van estar a punt de prendre molt mal.

Val més tard que mai deixar-ne constància al departament del consistori balsarenyenc responsable de l’enllumenat públic, per evitar qualsevol futur incident i tenir el correcte servei d’enllumenat.

Quan l’art es diu paper

La balsarenyenca Anna Bonals fa vint anys que es presenta al Concurs de vestits de paper de Mollerussa, que l’any passat 2015 va complir els cinquanta anys de concurs nacional, i cinquanta-dues edicions. Anna Bonals ha participat en totes les categories les quals són tres: Moda actual, vestit de fantasia i vestit d’epoca.

El concurs consta d’un jurat popular de dissenyadors, modistes i especialistes en paper, i valoren el disseny, el patronatge, els acabats del vestit i la desfilada.

Cal subratllar que totes les peces han d’estar realitzades en paper, cosides a mà o a màquina, incloent-hi tots els complements, com barrets, capes, abrics i joies. No està permès l’ús de cap cola ni res de similar. Tampoc no es pot utilitzar cap tipus de paper metal·litzat.

Els materials que sol utilitzar l’Anna poden ser des del paper higiènic fins a tovallons i cartolines. Anna Bonals ha guanyat premis en diverses ocasions, entre ells el Didal d’Or i les Tisores de Plata. Actualment ja està treballant en el vestit que presentarà aquest any 2016, ja que són creacions molt elaborades que requereixen molta feina. Ara bé, es tracta d’una activitat que li agrada molt i espera continuar fent-la molts anys més.

Josep Gudayol i Puig


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.