dissabte, 15 d’agost del 2020

Paraules de comiat a Pere Casaldàliga

Paraules de comiat a Pere Casaldàliga   

Carme i Maria Casaldàliga i Pla, estimada família tota,

Ja vola la Garsa blanca per la terra Karajà, vora el riu de l'Araguaia, repòs, desitjos i pau.

Ens ha llegat unes Causes, que ens criden des del cementiri vell. El silenci que allí es respira fa que aquest clam soni ferm. I les Causes són ben vives per l'amor de tanta gent.

En Pere Casaldàliga ens ha assenyalat l’esperança en un món millor. Però hem de ser conseqüents: per aconseguir-lo cal prendre, igual que ell, partit per aquestes Causes, tan nobles; divulgar-les, defensar-les i caminar, si cal, contra el vent.

El seu llegat es universal, la seva persona és reflex d’unes qualitats humanes tan grans que abracen el món sencer.

Bisbe Casaldàliga, Balsareny és i serà sempre el teu bressol d'infantesa, indret de records i anhels, racó de les teves passes, petjades que cal seguir.

En una iniciativa de poble, ara en farà l'any, amb els col·lectius "La Garsa" i Balsareny Educa, amb les associacions Araguaia i ANSA i amb el suport de la família i de moltes entitats locals, i en especial del Cercle Cultural, es crea la Comissió Pere Casaldàliga a Balsareny. Una comissió de poble, però que ens permet, tan sols estirant els braços, que es donin les mans Balsareny, Barcelona i São Fèlix do Araguaia, en una abraçada oberta al món sencer.

La nostra Garsa es blanca de pit; amb el cor ben ple d'amor. També en són blanques les ales, que volen lliures pel món, per defensar-ne les Causes, i el seu niu de cal Lleter. La resta del cos és negra, de lluita i de compromís envers els pobres, els oprimits i els pobles indígenes, i contra les desigualtats socials.

Els teus anhels són els nostres, Pere, valent missioner.

El més gran dels homenatges que la teva persona es mereix és que la teva lluita esperançada, i renovadora en tants sentits, continuï viva en aquest món que cal entre tots renovar i fer més lliure, més fraternal, més humà. Més nostre, més de tothom qui comparteixi els teus ideals de pau i de justícia.

Pere, descansa en Pau! Que voli lliure la Garsa blanca!

Comissió Pere Casaldàliga

(ANSA – Araguaia – Balsareny Educa – CCB – La Garsa

Balsareny, 15 d’agost de 2020




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.