dijous, 10 de maig del 2012

Neus Orriols, nova presidenta d'ERC-Balsareny


POLÍTICA MUNICIPAL
La secció local d’Esquerra Republicana de Catalunya a Balsareny escull Neus Orriols com a nova presidenta 
El passat mes d’abril la secció local d’Esquerra Republicana de Catalunya a Balsareny va escollir com nova presidenta Neus Orriols Alsina. 

La nova presidenta va agrair als qui havien ocupat el càrrec i a les anteriors executives  l’esforç de tirar endavant, per part de tots, el projecte d’ERC al municipi, malgrat que «en alguns moments existeixen dificultats de participació i contextos polítics gens favorables», però  recordava que realitzar una bona feina comporta la satisfacció de tenir uns bons resultats, com en les passades eleccions, on Esquerra va obtenir tres regidors. Va proposar un projecte de continuïtat,  perquè «és el que ens permet estar a prop de la gent i de la xarxa associativa i de no defallir presentant propostes i demanant transparència en tots els temes que afecten el municipi». «A poc a poc la gent s’implica més en el nostre projecte i per això ens cal un esforç més gran en explicar-nos i convidar a la gent que formi part del nostre grup». 

Neus Orriols és llicenciada en psicologia i màster en psicologia comunitària; actualment està fent el segon cicle del màster en direcció pública. Ha treballat des de sempre en un ajuntament en les àrees socials i de salut. En la passada legislatura va ocupar, durant un temps, el càrrec de directora dels serveis territorials  de Barcelona de la conselleria d’Acció Social i Ciutadania. Ha format part de l’executiva local d’Igualada i de la comarcal de l’Anoia.  

Durant la mateixa assemblea  també es va escollir la nova executiva local que acompanyarà Neus Orriols, i que està integrada per: Anna Soldevila (secretaria d’Organització); Maria Àngels Rovira (secretaria d’Imatge i Comunicació); Pep Bruch (secretaria de Política Municipal); Francesc Soldevila (secretaria de Finances); i Nuri Prat (portaveu del Grup Municipal). 

Algunes preguntes a la nova presidenta:

Per què, aquest canvi ? 

— Bé, les diferents seccions locals han de renovar els càrrecs cada dos anys i en el cas de la nostra tocava. Fins ara el president era el Marc Selgas, però des de juny de l’any passat és regidor a l’Ajuntament junt amb la Nuri Prat i la Conxita Calvet: això els comporta molta feina i per tant la resta del grup hem d’assumir altres responsabilitats. 

—Què et proposes ? 

—Em proposo sobretot donar continuïtat a aquesta secció local. Això ha de continuar i com més siguem, millor. El grup d’ERC a Balsareny ha treballat sempre de valent. No és fàcil ser-hi quan tens poc suport al teu voltant, i entrebancs constants de l’equip de govern. Però malgrat tot ens sentim recolzats per molta gent i una de les coses que em proposo amb més  energia és ampliar la secció local. 

—Com definiries el programa que va presentar ERC a Balsareny?  

—Era (és) un programa realista, on presentàvem el nostre compromís d’honestedat, d’austeritat i transparència en la gestió dels recursos públics; la participació real dels diferents segments de població a través dels Consells de participació; de donar un impuls a l’activitat econòmica i comercial del poble, i de plantejar accions molt concretes i possibles en aquest temps de crisi. Parlàvem de cohesió social i de com calia invertir en les necessitats de les persones (culturals, econòmiques, formatives...). D’un espai públic sostenible, segur i accessible... Bé, parlàvem de tot; però, torno a insistir, amb clau realista i buscant oportunitats. 

—Què en queda, de tot això ? 

—Queda tot: ens seguim mantenint molt ferms en tot allò que vàrem expressar. Perquè no era només per presentar un programa quan calia. Va ser treballat i consensuat per tothom, i això hi dóna un valor important. Els regidors d’ERC que són a l’Ajuntament el tenen molt present i només cal veure en totes les seves intervencions com el defensen. 

—Alguna cosa més? 

—Que la secció local d’ERC a Balsareny obre les portes a tothom qui vulgui. Només cal tenir ganes de compromís, de participació i de treball en equip.  

Secció Local d'ERC-Balsareny, abril 2012  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.