dijous, 17 de maig del 2012

Balsareny avui


Música i equilibrisme a càrrec de Mumusic Circus

En plena represa de la nova temporada d'espectacles familiars (TEMPO) i del Cicle de Música (Sona B), la tarda dels diumenges tornen a estar plenes de màgia, teatre, poesia i música.

Darrerament, hem tingut espectacles de valor molt alt, com per exemple Mumusic Circus, on la música, l'equilibrisme i l'acudit conviden a la participació i els aplaudiments del públic.

Josep Gudayol i Puig


Els nostres botiguers aposten per un estiu fresc

Balsareny viu, aquests últims dies, una campanya refrescant engegada pels nostres botiguers i comerciants, una campanya a favors dels balsarenyencs. Fa uns dies, el programa de ràdio Balsareny "Pista Matinal" en donava la informació.

Els clients han de buscar en els aparadors dels comerços un objecte que no pertanyi a la venda exclusiva de l'establiment en qüestió i fer-hi una compra a partir de 10 euros. El concursant ha d'omplir una butlleta que tindrà sis caselles, on aniran els segells de cada compra feta i unes altres caselles amb el producte endevinat. Un cop omplertes les butlletes, s'han de portar a tres dels establiments associats (Calçats Clàssic, Dolç Capritxet o Regals Calatrava). Finalment, es portarà a terme un sorteig, el 10 de juny a la plaça de l'Església. Els guanyadors afortunats seran recompensats amb un carnet de la Piscina Municipal. En aquest acte, també hi haurà una festa amb inflables.

Cal felicitar al nostre comerç per aquesta iniciativa que fomenta la promoció del producte a través d'un acte participatiu.

Josep Gudayol i Puig


El CAP Balsareny i el CAP Navàs s'obren al "Pacient Expert"

Fa uns dies, els Centres d'Atenció Primària de Balsareny i Navàs s'han obert conjuntament per endegar el programa comunitari "Pacient Expert". Desde Balsareny, els Drs. Josep Cañellas i Josep Pujades i la infermera Sra. Neus, i des de Navàs, la Sra. Anna, juntament amb altres professionals mèdics, coordinaran unes sessions informatives adreçades a persones que pateixen diverses patologies cròniques.

El passat dia 8 de maig, tenia lloc a la sala d'actes de la Biblioteca de Navàs una primera reunió per posar fil a l'agulla a aquest programa medicoinformatiu. A través de l'Institut Català de la Salut (ICS), el programa "Pacient Expert" dóna suport a les persones per ajudar-les a portar el dia a dia de malalties cròniques com ara la diabetis, malaties cardíaques, artritis, dolor crònic, etc.

El programa proposa sessions gratuïtes d'una hora i mitja setmanal durant nou setmanes en horari de matí o tarda. La confidencialitat i el respecte s'acorden i queden assegurats des de la primera sessió. Les sessions són participatives, informatives i divertides. La iniciativa vol aconseguir conèixer millor la malaltia i donar consells de salut per tal de millorar el compliment de la dieta i valorar-ne la seva importància, i reconèixer els símptomes d'alarma per poder actuar. La persona que conduirà les sessions serà també un pacient que pateixi una malaltia crònica i tindrà el suport de professionals sanitaris que també formaran part del grup.

Tant a Balsareny com a Navàs ja s'han seleccionat persones interessades en el programa en qüestió.

Josep Gudayol i Puig

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.