diumenge, 6 de maig del 2012

Sentim vergonya


OPINIÓ


CLUB ESPORTIU SALA 2011 BALSARENY

SENTIM VERGONYA
Avui hem sentit vergonya de practicar l’esport que practiquem. Avui hem sentit vergonya de la institució que fa que practiquem l’esport que practiquem. Avui hem sentit vergonya de qui reparteix justícia en l’esport que practiquem. Avui hem sentit vergonya d’aquells que han de vetllar per la seguretat de tots els ciutadans. Avui hem sentit vergonya de viure a la regió on vivim.

Així comencem la nostra carta per expressar un dels sentiments que tenim a Balsareny cadascuna de les persones que hem assistit al partit de Preferent Catalana de futbol sala disputat entre el Balsareny i La Sardana de Badia del Vallès.

Sentim vergonya de jugar a un esport on es permet la violència. Un esport on es premia la violència per sobre del civisme. Sentim vergonya que les males arts imperin per sobre de la justícia. Que el treball ben fet i sense soroll quedi enterrat per l’agressivitat, la intimidació, l’insult, la vexació i la coacció.

Sentim vergonya de la institució a la qual pertanyem com a club. Sentim vergonya que la Federació Catalana de Futbol no sancioni als clubs que es dediquen a saltar-se constantment la normativa. Sentim vergonya que no utilitzi els mecanismes que té per fer que el campionat millori en qualitat, i no tant en quantitat dels equips.

Sentim vergonya d’un estament arbitral que no ha evolucionat en els darrers anys. Sentim vergonya d’uns àrbitres que no imparteixen justícia subjectivament. Sentim vergonya de sentir-nos perseguits per allà on anem, i amenaçats a casa nostra. Sentim vergonya que després de prendre una decisió es faci enrere per por a ser agredit.

Sentim vergonya de les forces de l’ordre que tenim. Sentim vergonya dels Mossos d’Esquadra. El cos de policia que paguem entre tots els catalans, avui ha marxat. Estaven avisats que avui podria ser un partit conflictiu. Han fet acte de presència quan els hem avisat per telèfon. Han vingut, han tret el cap i tot s’ha calmat. On havien d’anar? A la que han marxat, el pavelló de Balsareny semblava una guerra civil. Sentim vergonya que no facin la seva feina amb eficiència. Sentim vergonya de sentir-nos desprotegits per aquells que ens haurien de protegir.

Sentim vergonya que gent de la nostra regió vingui a insultar-nos, a agredir-nos, a tirar-nos llaunes de cervesa pel cap, i tot això a casa nostra i sense les forces de seguretat. Sentim vergonya de pertànyer a una terra on tots vivim, a una terra d’incívics.

Sentim vergonya de tot això. Sentim vergonya que casos com aquests no quedin aïllats i es vagin repetint. Avui recordàvem el partit de futbol entre la Pirinaica i la Gimnástica Iberiana. Doncs perquè la gent es faci una idea ha passat tres quarts del mateix. Sentim vergonya que no es penalitzi als agressors i si als agredits. Així ni podem ni volem continuar.

La Junta Directiva del Club Esportiu Sala 2011 Balsareny

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.