divendres, 17 de juny del 2022

XV Cross del Traginer

 

15è Cross del Traginer
 
El passat dissabte 11 de juny es va dur a terme la 15a edició del Cross del Traginer, a més de la 4a edició del Mig Cross del Traginer i la 9a del Cross Infantil, aquesta darrera amb quatre categories: 300 m, 500 m, 1.000 m i 2.000 m. Les curses infantils van començar a les 18h i el Cross a les 19h.
 
El Cross del Traginer cobreix una distància de 13 km, sortint per la via de l'antic Carrilet en direcció a Navàs, pujant al Castell de Balsareny, per Cal Cansalada, el Lledó de Sobre-roca, Colònia Sant Esteve, la Rabeia i la Resclosa dels Manresans fins tornar a la plaça de l'Església pel Repeu. El Mig Cross té una longitud d'uns 6 km, amb una primera part del mateix recorregut, però anant a buscar el riu Llobregat prop de la Rabeia després de baixar del Castell.
 
Enguany la plaça de l’Església va acollir més de 120 esportistes: unes 80 persones que van córrer al llarg dels recorreguts del Cross i Mig Cross, a més d’uns 45 nens i nenes que van participar en les curses dels més menuts.
 
El Centre Excursionista de Balsareny, organitzador de l’acte, volém celebrar el 15è aniversari de la cursa d’una forma especial La pandèmia no ens va donar l’oportunitat de bufar les espelmes el 2020 i per això, enguany, dos anys després, hem volgut fer una festa esportiva on es retrobessin els esportistes i on xics i gran poguessin compartir una bona tarda i vespre.
 
Tradicionalment, el Cross es celebrava al mes d’octubre, però aquest any, amb motiu de la celebració, vam decidir fer les curses a la tarda i així poder convidar tots els participants a sopar i ballar.
 
Probablement ningú s’esperava, quan vam decidir la data de la cursa, que la calor d’aquests dies fos tan intensa. La tarda de dissabte, els corredors ja tenien els colors pujats abans de començar a córrer, però l’organització va vetllar per intentar refrescar en tot moment tant els esportistes com tota la gent que els animava.   
  
A la cursa dels 13 km el podi masculí va ser per: Oriol Vila (1r, 1:00:22), Joan Selgas (2n, 01:01:06) i Dario Gimenez (3r, 01:02:20). Quant al podi absolut femení dels 13 km, les guanyadores van ser: Lorena Cubillas (1ª, 01:04:22), les locals Jèssica Codina (2ª, 01:12:02) i Judit Ribalta (3ª, 01:22:33). 
El reconeixement als atletes locals en la distancia dels 13 km va ser per a Jordi Selgas (1r, 01:10:10) i altre cop per la Jèssica Codina. 

També van pujar al podi la guanyadora i el guanyador absoluts de la distancia del Mig Cross: la Laura Fernández (37:56) i, com ja comença a ser habitual, en Xavier Rodríguez i el Guillem Fernández  (30:07), que van creuar junts la línia d’arribada.
 
Després del sopar, el grup sallentí Frikibingo va animar la vetllada, situada al Trull, amb un bingo musical que va aconseguir fer aixecar de la cadira el públic assistent per ballar i cantar i així, oblidar els dos anys que hem passat sense poder compartir aquest tipus d’esdeveniments esportius i socials.
 
Un any més, el Centre Excursionista de Balsareny vol agrair la participació de tots els corredors i acompanyants, així com la col·laboració dels més de 40 voluntaris que van fer possible l’èxit de la diada.
 
Centre Excursionista Balsareny
Fotos: A. Selgas








































Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.