dimecres, 15 de juny del 2022

El cau no s'atura

ESCOLTISME


Ja som al mes de juny, qui diria que el curs acabés passant tan ràpid, però, alhora, amb tanta intensitat; des del mes d’octubre que vam engegar aquest meravellós projecte i no hem parat. Des de l’Agrupament Escolta i Guia, a banda de poder compartir moments cada dissabte, hem gaudit d’un magnífic casal de Nadal i uns espectaculars campaments de Setmana Santa, on ens vam poder allotjar en els caus de Calaf i Moià. Però això no és tot, ja que també hem participat en moltes altres activitats. A continuació, doncs, us deixem les més destacades.
 
El cap de setmana del 7 i 8 de maig vam estar a Moià, a la Trobada de la Cançó, on ens vam reunir els 19 agrupaments de la Catalunya Central per compartir cançons, rialles i molts records que ben segur no oblidarem. L’eix principal del cap de setmana fou el tribut a Picanyol, el conegut dibuixant del còmic català. Des de l’AEIG Guillem de Balsareny, juntament amb el cau Ali-Bei de Navàs i el Cavall Bernat de Manresa, vam versionar L’Eva i la Jana (Ginestà) per convertir-la en La Màgia de l’Ot. A més a més, vam poder gaudir de l’espectacle La màgia de la nostra veu, on totes plegades vam ajudar l'Àlex a aconseguir el seu somni, ser aprenent de mag.
 
Per altra banda, els dies 21 i 22 de maig, part de l’Equip de Caps i Quel·les vam participar a la Trobada de Caps de la Catalunya central d’enguany, per tal de formar-nos i aprendre noves dinàmiques i activitats per treballar amb els infants i joves envoltades de bona companyia. Paral·lelament, també hem participat en diversos projectes amb altres entitats del poble, com ho serien la neteja del riu i la Festa de l’Arbre en representació del missatge d’amor i cultura i la unió amb aquestes.
 
Així doncs, podem concloure que estem molt contentes i orgulloses d’aquest primer any de reobertura del cau, sobretot pels vincles formats, les experiències compartides i el lloc de trobada que els infants i joves de Balsareny han pogut tenir. Sabent que anar al cau no és únicament una activitat que es duu a terme cada dissabte, sinó que va molt més enllà, podem dir que l’educació en el lleure és un pilar fonamental en un indret com Balsareny i en el creixement dels i de les escoltes.
 
Malgrat això, en aquest inici, no hem pogut gaudir del privilegi (i necessitat) de tenir un local propi, que en alguns moments ha dificultat la nostra tasca. Tot i això, volem agrair a la gent del Centre Instructiu i Recreatiu, el Casino, per acollir-nos al seu espai i ser un refugi per als dies de fred i pluja. Esperem que de cara al curs que ve puguem trobar una solució a aquest problema. Finalment, encarem els campaments d’estiu amb moltes ganes i, pròximament, un nou curs en el qual desitgem que molts infants s’apuntin, sempre agraint tot el suport de les famílies que hi formen part, també. Riu amunt, tant com puc i sempre a punt!
 
L’Equip de Caps i Quel·les de l’AEIG Guillem de Balsareny
Fotos: AEIGGdB / J. Vilanova























Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.