dimarts, 3 de maig del 2022

Comiat al 'Pep Llarg'

OBITUARI

 
Ens ha deixat en Josep Figuls Macià. Aquest era el seu nom, però per a nosaltres sempre serà el “Pep Llarg”.
 
Nascut a Olvan fa 76 anys, només arribar a Balsareny s’incorporà a l’Agrupament Escolta Guillem de Balsareny i la seva arribada va ser molt important. En aquella època (any 1969), l’agrupament anava curt de dirigents. Nosaltres, llavors, érem Pioners, i havíem planejat que la sortida de l’estiu fos al Pirineu lleidatà, al Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, amb una ascensió a l’Aneto; però ens calia un dirigent que ens hi acompanyés, ja que només teníem el consiliari, que en aquell moment era Mn. Josep Franquet, disposat a venir amb nosaltres. De seguida vàrem fer pinya, i en Pep es va oferir per entrar a l’Agrupament com a dirigent i acompanyar-nos a l’esmentada sortida. Des d’aleshores, i durant uns anys, vàrem tenir una relació molt estreta; i també ell, tot i que després va marxar a treballar a fora, sempre va tenir interès a mantenir-la.
 
Justament, en el recordatori, amb la frase “He marxat, però us seguiré estimant sempre”, la família hi ha posat una imatge de l’Aneto.  Veure aquesta imatge ens ha fet evocar un cop més aquell episodi de la nostra joventut que, ben segur, també devia formar part dels seus bons records. 

Sempre et recordarem i t’estarem molt agraïts per la teva entrega i amistat. Gràcies per tot,  “Pep Llarg”!
 
Alfred Selgas i Joan Prat

Fotografies: Arxiu Família Fíguls / Arxiu Alfred Selgas
Sortida a l’Aneto, estiu 1969. Amb Joan Farré, Joan Prat, Andreu Molina (+), Josep Franquet, Josep Codina, Eduard Sala (+), Joan Noguera, Josep Fíguls (+) i Alfred Selgas.
 








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.