dilluns, 15 de febrer del 2021

La Sagrada Família vol culminar aquest 2021 la torre de la Mare de Déu

LA VEU DEL CAMPANAR
 
 
Com va avançar el president delegat de la junta constructora de la basílica de la Sagrada Família, Esteve Camps, el proppassat setembre durant una roda de premsa, aquest any 2021 es culminarà la torre de la Mare de Déu, amb la col·locació de l’estel a finals d’any. El 25 de gener es van reprendre les obres, que se centraran específicament a culminar l’esmentada torre, la segona més alta del conjunt de la basílica, de 138 metres d’alçada. En aquests moments, tots els nivells de la torre ja estan col·locats i només hi manquen els elements del terminal de 25 metres, la part final, que seran coronats per una estrella de dotze puntes il·luminada.

 
Aquest terminal es compon específicament de tres parts: en primer lloc, i per ordre ascendent, s’hi troba la corona. Es tracta d’un element fet de pedra de 6 metres d’alçària; acaba amb dotze estrelles de forja, que envolten la part inferior del terminal de forma ascendent. El fust o llanterna correspon a la part del mig del terminal i fa 18 metres d’alçària. Definit per la geometria d’un hiperboloide, acaba en tres braços que sostenen l’estel. Tota la seva superfície exterior és de trencadís de tons blancs i blaus. Per últim, l’estel és l’element final de la torre. Pel que fa a les seves dimensions, té un diàmetre de 7,5 metres i un total de dotze puntes. Totes les cares són de vidre texturat i estarà il·luminada des de dins.

 
Si les mesures sanitàries ho permeten, en aquest primer trimestre de 2021 està previst de col·locar els primers panells de pedra de la corona. Durant el tercer trimestre es posaran les dues grans peces de la llanterna i pel desembre, finalment, l’estel.

Mn. Antoni Bonet i Trilla
[Font: sagradafamilia.org]   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.