dissabte, 28 de desembre del 2019

Tempo: Planeta M.Art



Aquest mes de novembre, dins el cicle d'espectacles familiars Tempo, Balsareny estrena a nivell comarcal l'espectacle Planeta M.Art, del clown manresà Marcel Gros.
Marcel Gros s'inicià en el món de l'espectacle l'any 1981 amb orquestres de ball, com l'Orquestra Mandarina, d'on va ser cantant, i amb el grup de teatre de carrer “El Setrill”. El 1984, conjuntament amb Atilà Puig i Jordi Girabal, va crear el “Teatre Mòbil”.
El 1991 va decidir fer-se pallasso després de fer un seminari a Roma amb Willi Colombaioni. Va ampliar les tècniques amb Pierre Byland i Philippe Gaullier, de l'escola Le Coque de París. Va aprendre tècniques teatrals aplicades al llenguatge del pallasso a l'Institut del Teatre de Barcelona. Li agrada fer humor intel·ligent dirigit a infants i adults. Alhora és professor de cursos monogràfics de clown: a l'aula de teatre de Manresa i a l'aula de Teatre de Lleida.
Molts dels seus treballs, al llarg de les tres dècades dedicades a l'espectacle, han estat premiats i reconeguts. Entre altres, al Festival de Teatre de Tàrrega. També va obtenir una menció d’honor al Festival Internacional de Pallassos de Cornellà i va merèixer el Premi Bages de Cultura. 


El treball que enguany ens ha presentat a la Sala Sindicat és tot un referent a l'Art, a la creativitat i a la imaginació, sense deixar enrere el seu humor teatralitzat, on ens diu que dintre de tots nosaltres hi ha un artista. Tenim ulls per mirar, orelles per escoltar, nas per olorar, boca per parlar, mans per dibuixar, braços per abraçar i peus per dansar, córrer i caminar. I heus aquí que a sota del barret hi tenim el magatzem dels records, les emocions, les imaginacions... Quan ens volem comunicar, comença l’ART.
Com deia Marcel Duchamp.... D’artista n’és tothom que sàpiga mirar.
Text i fotos: Jordi Vilanova

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.