dilluns, 30 de desembre del 2019

Balsareny, terra de pubillatge



Aquest mes d'octubre, l'hereu, la pubilla, l'hereuet i la pubilleta han seguit portant el nom de Balsareny arreu de Catalunya. Van començar el dissabte 5 a la Pobla de Lillet. És el municipi més alt de la Catalunya central que té pubillatge. 

L'endemà al matí els vam poder veure a la plaça de l'Església de Balsareny, assistint i celebrant la Festa de la Gent gran del nostre poble. Dues setmanes després, el dissabte 19 d'octubre, Balsareny va tenir representació doble; el Ferran i el Pol, hereu i hereuet de Balsareny, van anar fins a Arenys de Mar, a la comarca del Maresme, per acomiadar els seus representants d'enguany i donar la benvinguda als nous. Al mateix temps, la Judit i l'Estel, pubilla i pubilleta, van anar cap al Berguedà, concretament a Avià. A més del comiat i la proclamació dels nous representants avianencs, van celebrar els 40 anys de pubillatge al municipi. 

La setmana següent, a Solsona va tenir lloc l'acte més esperat del pubillatge; el Certamen Nacional de l'hereu i la pubilla de Catalunya 2019. Durant el dissabte, els nostres candidats, el Ferran i la Judit, van realitzar els exàmens. La prova escrita constava de 20 preguntes culturals i una redacció. A continuació, van fer una entrevista amb els membres del jurat corresponent. Finalment, l'endemà es va donar a conèixer el veredicte del certamen; l'hereu de Catalunya 2019 d'Arenys de Mar i la pubilla de Catalunya 2019, de Sitges. Va ser un cap de setmana molt intens ple d'emocions i sorpreses. Tot i no haver sortit escollits, els nostres representants estan molt contents d'haver-hi participat i haver portat el nom de Balsareny a un esdeveniment cultural com aquest.

Donant la benvinguda al mes de novembre, el dissabte 9 al matí, els nostres representants van assistir al comiat i a la proclamació de Vilanova i la Geltrú, al Garraf. Seguidament, a la tarda van tornar cap a la Catalunya central per assistir a l'acte de pubillatge dels nostres veïns de Puig-Reig. 

Per concloure el mes, el dissabte 16 de novembre, Balsareny va anar fins a Torres de Segre, un petit poble del Segrià amb molt d'encant. Cal destacar que any rere any, un gran nombre de membres del pubillatge de Torres, venen fins a Balsareny per viure la Festa dels Traginers.

Text i foto: Gerard Capdevila


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.