divendres, 27 de juliol del 2018

Un rescat reeixit

OPINIÓ



Dia 14 de juliol, dissabte a la tarda. Una tarda perfecta: piscina, zumba a la piscina i al carrer Sant Domènec, sopar; tot perfecte.

A les 22:00 hores una colla de nens del poble de entre 15 i 16 anys: Clara Rivero, Eloy Rivero, Marc Cabra, Eloy Tejada, Èric Cañete,  Pol Carreté i Isaac Villagrasa estan al carrer Sant Domènec ballant.

De cop i volta, el jovent s’assabenta  que una dona gran s’ha perdut i tots,  immediatament, es presenten voluntaris per tal de buscar la dona.

La batuda comença amb una nit molt fosca, amb estrelles molt brillants i sense lluna.

Els joves anaven amb roba adequada (van anar a casa a canviar-se), amb aigua i alguna cosa per menjar. Anaven acompanyats per dues persones adultes, la Cristina Jubert i un altre.

Mossos d’Esquadra, Vigilants Locals, Bombers, Ambulàncies  i voluntaris van començar a repartir-se la població i els camins per tal de localitzar al més aviat possible aquesta dona gran. Els Bombers coordinaven el dispositiu des de l’Ajuntament amb l’alcalde de Balsareny.

Als nostres nois els va tocar la zona de la granja Santasusana i limítrofes.

Van començar pel camí del davant de la granja, pujant cap a la font del Musset.

Anaven amb lots i en silenci, mirant tot el camí i zones colindants alhora que deien el nom de la persona que buscaven.

A les dues de la matinada, després d’una intensa recerca, els joves van tornar a cridar el nom d’aquella senyora, i per sort, de cop van sentir una veu que deia: “Estoy aquí!” 

Tot el grup va callar i una de les noies  va tornat a cridar el nom de la dona per tal de poder localitzar el lloc exacte on era. La dona va contestar: “Estoy aquí!”.

Ja la tenien! Tot seguit, per telèfon es van posar en contacte amb el cap de l’operatiu de Bombers, que es trobava  al centre de coordinació a l’Ajuntament de Balsareny, i totes les unitats de rescat van anar cap al lloc.

En menys de cinc minuts des de l’arribada dels efectius, la dona va ser localitzada per un membre del  Cos de Mossos d’Esquadra, un membre dels Vigilants Municipals i un voluntari del poble.

La dona estava estirada al costat d’un camí,  sense poder moure’s, a un quilòmetre més o menys de la granja Santasusana.

L’alegria d’aquests adolescents va ser majúscula: cridaven contents i es notava que estaven satisfets de la feina ben feta.

Els Bombers, Mossos i tothom els felicitaven. Per a ells i per a totes les persones que van cooperar en la recerca d’aquesta senyora va ser una alegria molt gran trobar-la.

Aquesta joventut es la que tenim a la nostra població: joventut sana, bona i amb un cor grandíssim,  disposats a ajudar qualsevol persona que ho necessiti.   

Text i foto: Juan Rivero

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.