dilluns, 2 de juliol del 2018

Campanya de donació de sang


A l’estiu el Banc de Sang i l’Ajuntament de Balsareny anima tothom a donar sang per mantenir les reserves

  • El dilluns 16 de juliol Balsareny acollirà una campanya de donació de sang al Casal Cívic de 17 a 20:30 hores

·        L’objectiu és animar tothom a donar sang per garantir les reserves, que sempre baixen durant les vacances

·        Els mesos de vacances, les donacions disminueixen un 30% pel canvi d’hàbits

El dilluns 16 de juliol de 17:00 a 20:30 hores, Balsareny acollirà una campanya de donació de sang al  Casal Cívic, amb la finalitat que els veïns i veïnes del municipi puguin ajudar a mantenir les reserves de sang, un moment en què les donacions baixen fins a un 30% pel canvi d’hàbits de la població.

Cada dia calen 1.000 donacions per fer front a aquestes necessitats. D’aquestes, el 41% es destina a persones que han tingut accidents o a operacions. Tot i això, també hi ha malalts que necessiten sang regularment, com els pacients de càncer, que reben plaquetes i glòbuls vermells. De fet, més del 50% de les plaquetes les reben aquests malalts. I cada dia hi ha 50 nens o nenes que necessiten sang per recuperar-se d’alguna malaltia.

També requereixen transfusions les persones que tenen alteracions cròniques en la sang, com els afectats de talassèmia, que necessiten transfusions cada tres setmanes.

Tothom pot donar sang, inclús aquelles persones que per alguna raó no ho poden fer,  poden animar al seu entorn i així contribuir també a mantenir les reserves en un estat òptim  de cara l’estiu.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.