divendres, 27 de juliol del 2018

Sant Cristòfol passat per aigua

BALSARENY AVUI

Benedicció de Sant Cristòfol passada per aigua

Un altre any es va celebrar la Festa de Sant Cristòfol, patró dels xofers. Aquest any, però, es va fer el cap de setmana anterior a la data que determina el santoral, que és el 10 de juliol. Així, el dissabte 7 de juliol de 2018, a les 9 del vespre, un centenar i mig de vehicles, a la plaça de l'Església, van rebre la benedicció impartida pel rector de la parròquia balsarenyenca, mossèn Antoni Bonet. Durant l’acte, plovia: uns 2 litres per metre quadrat, aproximadament.

Fa ja molts anys que aquesta celebració compta amb una notable col·laboració de diferents establiments i empreses locals i foranes, que donen suport a la festa. I també fa ja uns anys que la recaptació de la festa és a favor de l'entitat balsarenyenca Càritas Parroquial.

Més tard, a quarts d'onze de la nit, es va celebrar la ballaruga, amb la veu i música de Joan Vilandeny, qui sol ésser sempre convidat a aquesta vetllada. Tots els assistents a la festa van gaudir de la frescor d'una nit d'estiu i van poder participar del típic sorteig de les paneres del Martí, les quals són part de l'atracció nocturna.

Josep Gudayol i Puig

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.