divendres, 13 d’abril del 2018

L’Ajuntament informa - Abril 2018



Des de les diferents regidories hem impulsat els següents projectes:

HISENDA

El passat 22 de març es va aprovar el pressupost municipal del 2018 per import de 3.977.566 €. A aquest import se li han de sumar els 50.000 € de pressupost participatiu que hem engegat aquest any. Han centrat les prioritats municipals d’aquest exercici l’increment del pressupost en serveis a les persones i les inversions com: l’aposta per l’enllumenat públic amb il·luminació LED, els tancaments de contenidors en illes, les millores al torrent Roqueta i obres d’arranjament com el del camí del Repeu o la reposició de la tanca de la pista de Cal Nosa, i continuarem apostant per la millora dels parcs i jardins, entre altres projectes.

ACCIÓ SOCIAL I PROMOCIÓ DE LA SALUT

Balsareny, accés públic a la desfibril·lació (instal·lació de 4 desfibril·ladors)

Una de les situacions potencialment reversibles d’una aturada cardíaca és quan aquesta es presenta amb un ritme desfibril·lable. En aquests casos és imprescindible la presència d’un desfibril·lador.

Què és un desfibril·lador extern semiautomàtic (DEA) ?

És un aparell electrònic, portàtil, que permet tractar una aturada cardiorespiratòria per mitjà d’una descàrrega el elèctrica.

La utilització dels DEA és senzilla. Cadascun dels aparells compta amb instruccions verbals i visuals que en faciliten l’ús.

La ràpida detecció i inici de maniobres de reanimació cardiopulmonar (RCP) per part dels ciutadans, juntament amb l’ús del DEA si escau, sòn decisius per incrementar les possibilitats de supervivència.

A Balsareny ja comptem amb cinc desfibril·ladors: edifici de l’Ajuntament, Sindicat, Pavelló, Piscines municipals i cotxe de Vigilants locals.

S’ha planificat la següent formació:

Taller de primer auxilis i autoprotecció dirigit a alumnes de 5è de l’Escola Guillem. Durada, 1 h. 30 min.

Curs de suport vital bàsic + DEA. Adreçat al personal de l’Ajuntament. Durada de 6 hores.

Taller d’autoprotecció i suport vital bàsic dirigit a la ciutadania. Durada de 4 hores (gratuït, 24 persones)
Aquest curs es portarà a terme el dissabte 19 de maig a la Sala petita del sindicat. A partir del 2 de maig s’obriran inscripcions a l’Ajuntament.

EDUCACIÓ

Nou servei a la Llar d’infants: MENJADOR!

El proper curs el servei de menjador a la Llar d’infants serà una realitat i esperem que aquest nou servei satisfaci les necessitats dels nens i nenes i les seves famílies i alhora es consolidi com un recurs adient i positiu per a l’etapa de 0 a 3 anys.

Aquest fet comportarà també l’oferta de la possibilitat de diferents horaris que s’ajustin i s’acomodin a les dinàmiques familiars i de l’Escola.

La jornada de portes obertes es fa dissabte 14 d’abril. Us recordem que si no hi podeu anar, la Llar és oberta qualsevol dia per ser visitada i conèixer el projecte educatiu.
CULTURA

Posem en funcionament la “Venda d’entrades online”

En els darrers mesos s’ha treballat per posar en marxa un sistema de venda d’entrades online, tal com heu pogut comprovar i posar en pràctica en les darreres sessions del TEMPO i SonaB.

Aquest sistema ens permet fer venda anticipada d’entrades des de qualsevol lloc i a qualsevol hora. A través de la plataforma FILA12 podem adquirir les entrades en funció de l’espectacle i la possibilitat de tria de localitats en el cas d’entrades numerades.  

Com a novetat, aquest any podrem adquirir les entrades de Festa Major a través d’aquesta plataforma: es podran comprar les entrades de la majoria d’actes com poden ser concerts, teatre i de qualsevol esdeveniment, ja sigui gratuït o no.

Per entrar al portal de compra d’entrades s’accedeix des de la pàgina web de l'Ajuntament.

ESPORTS

Convocatòria de subvenció per a esportistes, a títol personal i no professionals, que vulguin participar en esdeveniments a nivell local, comarcal, autonòmic, estatal, europeu o mundial.

Des de la regidoria d'Esports incorporarem algunes novetats en la convocatòria de subvenció esportives.

Enguany hi ha la possibilitat de concórrer a títol personal, de forma individual o col·lectiva fora d’entitats o clubs esportius, per a esportistes que vulguin participar en esdeveniments a nivell local, comarcal, autonòmic, estatal, europeu o mundial.

Aquestes subvencions seran en règim de concurrència competitiva per a activitats esportives, d’esportistes no professionals, amb la finalitat del foment de l’esport a diversos nivells i en altres categories.

S’obriran diverses convocatòries per tal de donar una resposta més ràpida a les peticions que es vagin rebent per part dels sol·licitants.

En quedaran excloses les activitats amb finalitat de lucre.



Ajuntament de Balsareny


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.