dilluns, 2 d’abril del 2018

BALSARENY AVUI



El Grup de l’Esplai Navarclí al Sindicat

El dissabte 24 de febrer de 2018, a les 5 de la tarda, la Sala Sindicat va acollir la representació del Grup de l’Esplai Navarclí, acte organitzat per l’Associació els Ametllers del Casal de la Gent Gran.

L’acte va començar amb unes paraules de presentació d’un portaveu del grup, qui va agrair l’oportunitat de poder tornar a Balsareny, per segona o tercera vegada, i va felicitar en Jaume, el seu director.

La trama escenogràfica consta d’un sol decorat original que representa una perruqueria, i són els mateixos actors els que desenvolupen la presentació de cada número, ballat i amb la il·lusió dels anys en què eren joves, de cançó lleugera fent playback.

Una tarda viscuda en la quotidianitat d’un establiment perruquer on els clients i professionals viuen fets de recordança i del dia a dia. Interpretació, coreografia i cançons com “Vestida de nit” de Sílvia Pérez Cruz, “Granada” de Mario Lanza i “Les fitxes de l’amor”, entre d’altres, van fer aplaudir el públic, que s’ho va passar molt bé.


“Oceanes”: molt més que un concert

“Oceanes” va ser el concert musical del programa del conegut “Sona B” del dia 3 de març de 2018, que es va representar a la Sala Sindicat. Aquest acte el podríem presentar com a acte anticipatiu del Dia Internacional de la Dona, que es va celebrar el dia 8 de març.

Amb una gran assistència a la sala, Balsareny acollia la pianista i compositora Clara Peya amb el seu conjunt de veu, contrabaix, teclats i percussió, per tal d’oferir-nos una tarda musical per a recordar.

L’acte el va iniciar, com sempre en el cicle musical de “Sona B”, Elisa Jorba amb unes paraules de presentació. L’ambient, relaxat, amb taules rodones i bar a la platea, prometia un vespre de molt bona música.

La Clara va ésser l’artífex musical per a tota l’audiència educada en aquest tipus de música, on les veus i el so traslladaren al públic a mons imaginables creant un moment relaxant mitjançant l’instrument de transport de l’oïda.

“‘Oceanes’ (TempsRecords, 2017) és un homenatge a les dones a través de l’aigua; un crit perquè les dones s’empoderin i res ni ningú els impedeixi ser ells mateixes. L’aigua és calma i fúria, neteja, purificació, l’aigua flueix, és profunditat, immensitat, maternitat, naixement. Som aigua. En les mitologies grega i romana les Oceànides eren unes ninfes filles d’Ocèan i Tetis. Cadascuna d’elles estava associada a una font, mar, riu o llac. Jo he decidit convertir algunes dones que han passat per la meva vida en les OCEANES, dones d’aigua, princeses indomables”- Clara Peya.

Josep Gudayol i Puig

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.