dimarts, 24 d’abril del 2018

30 anys de trobades pel Bisbe Pere Casaldàliga

BALSARENY AVUI

  
"La igualtat de gènere és qüestió de justícia, i com a tal, és innegociable i ha de ser universal. No cal ser dona o tenir una identitat sexual determinada, per assumir aquesta bandera: tot ésser humà ha de fer-se seva la causa de la igualtat de gènere. Les esglésies, per la seva banda, no poden eludir la qüestió de gènere, ni a la societat ni en el seu propi interior. Jesús va apostar clarament per la inclusió de totes les persones i la seva utopia de Justícia, que anomenava Regne, és símbol de la inclusió major" (Agenda Llatinoamericana 2018).

Aquest paràgraf pertany a la 30a. trobada Eucarística que l'associació Araguaia anualment promou, amb presència de la família de Casaldàliga i amics i veïns de Balsareny i de fora. Enguany es va celebrar a la Sala Sindicat, el passat 8 d'abril. A part de commemorar els 90 anys de Pere casaldàliga i els 50 anys de la seva arribada al Brasil, es va voler retre reconeixement a la tasca del bisbe per la igualtat entre homes i dones.

Previ a les ponències, es va celebrar un dinar de germanor al local de la plaça de la Mel amb la participació d'uns cent comensals, sota la responsabilitat gastronòmica del restaurant El Lleó.


A la tarda, a la Sala Sindicat hi van haver ponències del Claretià Joan Soler, que comptà amb la companyia de la Pedagoga Doctora en Ciències de la Religió Isabel Fèlix, i d'altres components, entre els quals també hi va assistir mossèn Joan Bajona i Pintó. Així mateix van formar part de l'acte els Cants Eucarístics en la celebració de la missa. També hi va haver la projecció de tres vídeos de felicitació al bisbe Pere, un dels quals va ésser un missatge del diputat de la Generalitat de Catalunya Toni Comín; i un recital poètic, amb poemes de Pere Casaldàliga, a càrrec dels Rapsodes dels Pastorets de Balsareny.


Josep Gudayol i Puig
Fotos: Ajuntament (Twitter)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.