dimarts, 24 d’abril del 2018

Festa Major de Balsareny 2018


Quan el butlletí del mes d’abril ja és en premsa, han començat els actes de la Festa Major d’enguany. El mes que ve en publicarem més fotografies, però avancem ja algunes de les activitats que s’han celebrat.

El dia 7 d’abril, els artistes pintors van participar en el 39è concurs de pintura a l’aire lliure amb un nodrida participació; l’exposició s’ha fet al local de la plaça de la Mel entre els dies 21 i 25. Aquell mateix dia va tenir lloc la presentació del llibre “Casaldàliga: la seva gent i les seves causes” i l’exposició “Casaldàliga: la seva gent i el seu paisatge”, amb fotografies de Joan Guerrero. L’acte va ser a la Biblioteca que porta el nom del nostre bisbe (vegeu-ne una fotografia a la secció “Balsareny Avui”). I després, dintre el cicle SonaB, l’actuació de Mamba Charmers, amb el balsarenyenc Josep Haro.


El dia 8 d’abril es va fer públic el veredicte del 48è concurs de fotografia de la Festa dels Traginers (vegeu-lo en article a part). L’exposició de les fotos es pot admirar entre els dies 20 i 25 a la sala petita del Sindicat. El mateix dia tenia lloc l’assemblea de l’Associació Araguaia (també comentada a la secció “Balsareny Avui”).

El dissabte 14 d’abril es va celebrar el raid “Ruta de les Mules”, organitzat per la comissió de la Festa dels Traginers. I l’endemà, dintre el cicle teatral Tempo, el grup la Roda Produccions va presentar l’obra “Aladdin”.

El divendres 20 d’abril, hi va haver l’espectacle infantil “Ba Dum Tss” a càrrec de la companyia Oli de Clown; la cercavila inaugural de la festa, pel grup La Gran Família; el pregó de Festa Major, a càrrec del popular humorista Peyu; repicada de campanes pels Campaners de Balsareny; un espectacular piromusical i una botifarrada popular; per acabar la nit amb un concert jove a càrrec del grup Ruc’n’Roll i DJ.


Dissabte dia 22, espectacle infantil “Pianissimo Circus”, del grup Cirquet Confetti. A la tarda, la popular Cagada de la Mula, organitzada per la Festa dels Traginers; un concurs infantil de pesca, per la Societat de Pescadors de Balsareny; un gran concert amb l’Orquestra Selvatana al Sindicat; el Cercatapes, amb xarangues i animació pels bars del poble, i el Ball de Festa Major, també a càrrec de la Selvatana.



Diumenge dia 22 es va celebrar el Dia Internacional del Gos de Rescat, a “Els Tres Pins”, amb concentració de grups i col·locació de plaques en record dels gossos morts el 2017. També hi va haver la XVII Trobada i Plantada de Gegants, organitzada pels geganters i Grallers de Balsareny, amb cercavila i balls de lluïment; una gran simultània d’escacs a càrrec del campió local, organitzada pel Club d’Escacs Balsareny; l’XI trobada de Cotxes Clàssics, amb passacarrers i exposició, organitzada pel Club Autocros de Balsareny; i la proclamació de la Pubilla i l’Hereu de Balsareny, que per a aquest bienni seran la Júlia Capdevila Centellas i el Ferran Galiano López, que agafen el relleu de la Blanca Soler, la Mercè Rovira i en Ferran Duocastella. Gràcies als que acaben la seva representació i felicitats als que l’assumeixen. La vetllada va acabar amb l’espectacle “Planeta I-Neptú”protagonitzat per En Peyu. 










El dia 23 hi va haver les tradicionals parades de roses; i a l’Escola Guillem, l’Elisa Jorba va explicar “La llegenda de Sant Jordi amb la Tieta Lourdes”. Quan sortirà aquest “Sarment”s’haurà celebrat la diada de Sant Marc, amb el Bonjorn a càrrec dels Bastoners de Balsareny; la benedicció i lliurament del Panet de Sant Marc; els balls tradicionals, amb els geganters i Grallers de Balsareny, Geganters i Grallers Els K+Sonen de Balsareny, Bastoners de Balsareny, alumnes de 5è i 6è de ball de Bastons i ball de la faixa de l’Escola Guillem de Balsareny, Dansaires dels Pastorets de Balsareny i la Cobla Principal de Berga. A la tarda, al Casino, el tradicional Cafè-Concert amb la principal de Berga; lliurament de premis del concurs de pintura i gran ball de cloenda de Sant Marc amb l’Orquestra Parafils. I el diumenge 29,  Roda d’Esbarts de la Catalunya central, amb el Casal Cultural Dansaires Manresans, l’Esbart Sant Genís de Taradell i els Dansaires dels Pastorets de Balsareny. Us desitgem una Bona Festa Major!

Sarment
Fotos: Ajuntament (twitter) 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.