dilluns, 2 d’abril del 2018

Josep Fornell, regidor de Cultura i Festes

ENTREVISTA



Continuem des d’aquesta finestra oberta omplint l’aire municipal a través de les diferents regidories de l’actual cartipàs balsarenyenc.

Josep Fornell Caparrós, nascut a Balsareny el 14 de maig de 1965, és l’actual regidor de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Balsareny

Fornell té la formació FP2 Electrònica Industrial i Enginyeria Tècnica, cursats al Casal de Navàs i a Manresa. Actualment segueix cursos tècnics anuals d’acreditació de CANON.

Li agrada llegir, però no ho fa tot el que voldria. L’últim llibre que ha llegist és “Per què els homes no escolten i les dones no entenen els mapes”, d’Allan i Bàrbara Pease.

Pel que fa a viatjar, li agrada molt i ha estat a Itàlia, Suïssa, França, i fa uns anys que fa molt turisme de país. Ens comenta que “em vaig adonar que sovint coneixem molt d’altres indrets i no coneixem realment el nostre entorn que no té res a envejar del que hi ha a fora”.

Entre els seus esports preferits, li agrada caminar, fer muntanya i pescar, i també té altres aficions, com poden ser el teatre (per descomptat) i ballar;  i diu que és “força radiòfil”.

— Expliqueu-nos, en primer lloc: com va anar tot això de ficar-vos en política municipal?

— Va ser una mica per casualitat. Sempre he estat una persona força activa i vinculada a diferents entitats i sempre formant part de les juntes que les gestionen. D’aquí a formar part de la política municipal només hi ha un pas.  Com va dir en Kennedy, adaptat al municipi, “no et preguntis què pot fer el poble per tu, sinó què pots fer tu per al poble”.

Per què el color de l’antiga Convergència?

— Primer de tot, he de dir que formo part de les llistes de PDeCAT com a independent; tot i així, en la política municipal els colors dels partits queden força diluïts, ja que estic convençut que les decisions de les persones, encara que formin part de diferents opcions politiques, sempre intentaran ser per al bé del municipi. En el seu dia, persones de Convergència em varen exposar el seu projecte de poble i com volien desenvolupar-lo en els propers anys. Vaig creure, i crec, que aquest projecte era molt engrescador i que podien comptar amb mi d’una manera incondicional per defensar aquests objectius.

Heu tingut algun antecedent polític?

— Jo mai no he militat en cap força política, però sí que és cert que formant part d’entitats estàs fent, a petita escala, política. També haig de dir que el meu sogre va ser regidor de cultura de l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat.

Regidor de Cultura i Festes: quelcom d’experiència anterior?

- Com a regidor, la meva experiència és completament nul·la, però sí que haig de dir que he estat organitzador de molts esdeveniments culturals. Durant 20 anys vaig organitzar diferents festivals de dansa infantil, he organitzat actes culturals a Sant Jordi - Cercs, Borredà, Olesa de Montserrat, aquí a Balsareny mateix, etc.; he participat en moltes trobades de dansa i teatre, i he participat en festivals de dansa internacionals i d’intercanvi amb altres indrets de l’estat.

Com es reparteix el cartipàs municipal?

— A l’hora de repartir el cartipàs es varen tenir en compte les diferents aptituds de cadascun de nosaltres i en quines regidories ens hi podíem sentir mes còmodes per així poder desenvolupar millor el nostre treball. Com és lògic, la regidoria de Cultura i Festes era la que mes s’esqueia al meu perfil.

Ens podeu valorar la tasca de la persona que et va precedir?

— Jo la valoraria com a positiva, tot i que podem tenir moltes discrepàncies en la manera de veure les coses. Però sí que haig de dir que l’Albert va ser un bon regidor i que va deixar el llistó força alt. El meu repte és aconseguir aquest nivell d’excel·lència.

Actualment, quina creieu que és la festa més valorada del nostre poble?

— Evidentment hi ha una festa que sobresurt per sobre de les altres, que és la Festa dels Traginers. Però no hem de desmerèixer totes les altres festes, ans tot el contrari. Crec que totes elles són importants en si mateixes i pel que cadascuna representa.

Josep Gudayol i Puig

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.