dimarts, 24 d’abril del 2018

Clàudia Fenoy, d'Aula Exòtics

ENTREVISTA


Clàudia Fenoy, servei educatiu en el món dels animals exòtics 


Som a l’abril i aquesta finestra oberta continua omplint-se amb l’afany de conèixer una miqueta més les noves generacions de Balsareny.

Clàudia Fenoy López, nascuda el 24 de novembre de 1990, és una jove balsarenyenca, reflex d’aquestes noves generacions, que està al càrrec d’un centre educatiu i de lleure que es dedica a realitzar activitats amb animals exòtics per a escoles, festes d’aniversari i casals. El centre, anomenat Aula Exòtics, està situat als baixos de l'avinguda dels Dolors, 62-64, de Manresa.

La Clàudia té cursats els estudis de Grau Superior en Administració i finances i Grau en Gestió d'empreses, a l’EDN de Navàs i a la FUB de Manresa, i actualment està realitzant un màster en Assessoria Empresarial.

En el seu temps lliure li agrada practicar l’esport (running i pàdel) i llegir, tot i que no té gaire temps per fer-ho. El darrer llibre que ha llegit és “Els 7 poders”. I pel que fa a viatjar, que també li agrada molt, ens comenta «Tot i que la feina no m'ho permet intento cada any fer una escapada. L'últim lloc on vaig anar va ser Zuric, però també he visitat Dublín, Roma, Berlín... I properament aniré a París».

Ara bé, darrerament el seu temps de lleure l’està dedicant a l'empresa, ja que inclou un dels seus hobbies preferits, que són els animals. I a Balsareny, com a activitat cultural i social en actiu, fa uns 7 anys que forma part del grup “Els K+Sonen” tocant el tabal.

Parla’ns de l’Aula Exòtics: què és i a qui va adreçada?

— Som un centre educatiu i de lleure que es dedica a realitzar activitats per a escoles, extraescolars i festes d’aniversari i organitzem casals amb animals exòtics. La nostra filosofia és que les persones desenvolupin un creixement personal des de tots els àmbits de la seva vivència. Per això volem fomentar el respecte pel medi ambient en tots els aspectes (animals i natura) a través de la sostenibilitat; que aprenguin les diferents espècies d’animals a través del contacte directe amb aquests; que els infants i joves (de 3 a 11 anys) aprenguin i s’eduquin a través d’activitats lúdiques i pedagògiques, així com aprendre la responsabilitat que comporta tenir un animal de companyia.

— Com va sorgir la idea?

— Doncs és una idea que sempre havia tingut en ment. Des de petita sempre he sigut una apassionada dels animals; per sort, a casa sempre m'han deixat tenir tot el que he volgut, però també sé que hi ha moltes famílies que per temps, horaris..., no poden fer-ho. Per això vaig pensar que podria tenir un centre on tots aquests nens/es poguessin estar en contacte amb animals sense la necessitat de tenir-los a casa. També perquè actualment el tema dels animals s'està descontrolant bastant i per a la gran majoria de persones els animals són joguines i es tracten com a tal: per tant, hi ha molts abandonaments, etc. Per això vaig creure necessari conscienciar la gent de la responsabilitat que té tenir un animal de companyia. Des del centre intentem fomentar el respecte pels animals i conscienciar que no són joguines i que comporten unes responsabilitats.

— Quina relació té aquest negoci amb els teus estudis?

— Realment no té gaire relació amb el que he estudiat, ja que jo he fet empresa i sempre he treballat com a comptable-financera, però aquests estudis em permeten gestionar l'empresa d'una manera més eficient i sense necessitar ajuda externa. També em vaig formar com a Tècnica Auxiliar en Veterinària per tal de tenir els coneixements necessaris per poder tenir els animals en òptimes condicions, ja que aquesta és la meva màxima prioritat.

— I tens algun precedent familiar en aquesta activitat?

— No, tot i que a casa ens agraden molts els animals.

— Com va anar que t’establissis a Manresa?

— Doncs vaig pensar en un lloc cèntric, i Manresa té molta tradició de comerç.

— Quantes hores t’ocupa el teu dia a dia laboral?

— Actualment, com que fa molt poquet que vam obrir, hi dedico pràcticament totes les hores del dia.

Josep Gudayol i Puig


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.