dijous, 17 de desembre del 2020

Biblioteca: un any atípic

 BIBLIOTECA PERE CASALDÀLIGA




Acabem un any atípic per a tots nosaltres i, és clar, també per a la Biblioteca Pere Casaldàliga, que, com sabeu, ha estat tancada durant uns mesos i ha hagut de reduir l’horari i els serveis per adaptar-se als protocols de seguretat i higiene del PROCICAT. Malgrat això, la nostra activitat i les vostres visites no han parat i estem contentes d’haver estat un servei útil per a molts de vosaltres. 



Aquest any que se’ns presenta confiem que, més aviat que tard, tot tornarà a la normalitat i podrem continuar tenint la vostra confiança en aquest servei públic que entenem com un espai de relació, intercanvi i creació, obert a tota la població, on promovem accions que fomenten la lectura, la creativitat i el desenvolupament personal. Volem arribar a tota la població de Balsareny i, per tant, esperem que durant el proper any tots tingueu alguna ocasió per venir a visitar-nos i fer ús dels nostres serveis.
 
Increment i actualització del fons 




Gràcies a diferents subvencions ‘extraordinàries’ de la Generalitat de Catalunya i de la Diputació de Barcelona per ajudar el sector de llibre en aquest temps de pandèmia, la Biblioteca ha pogut adquirir nous documents per completar i millorar la seva col·lecció. En concret: 
  • Hem actualitzat temaris d’oposicions per a diferents cossos públics.
  • Hem actualitzat i completat les lectures obligatòries de Batxillerat I part de l’ESO que es recomanen als instituts de Navàs i Sallent.
  • Hem comprat contes infantils que són referents en la literatura infantil.
  • Hem incorporat nous documents al Fon especial Pere Casaldàliga.
I, a més a més, tenim gairebé totes les novetats de novel·la per al públic adult.
 
Fons especial Pere Casaldàliga de la Biblioteca Balsareny

Com bé sabeu, la Biblioteca de Balsareny té l'honor de portar el nom del bisbe Pere Casaldàliga des de l'any 1992, però potser el que no sabeu és que disposem d'un fons especial amb un total de gairebé 40 documents del seu testimoniatge, la seva prosa i poesia, així com documents sobre diferents aspectes de la seva vida i obra. Aquest fons s’està incrementant amb noves adquisicions, així com donacions de particulars i de l’Associació Araguaia amb el Bisbe Casaldàliga, als quals volem fer arribar el nostre agraïment.

Relacionat amb aquest fons, us informem que la Biblioteca Virtual de la Diputació de Barcelona inicia uns monogràfics dedicats als Fons especials de les biblioteques que formen part de la Xarxa. El primer que es publicarà serà el de la nostra biblioteca, el  Fons especial Pere Casaldàliga, en honor a la seva persona i la seva obra, atès que  el passat mes d’agost ens va deixar. Ara bé, el que no ens deixarà mai són el seu pensament i la seva poesia.

Us desitgem un FELIÇ 2021 fent ús de les seves paraules:
 "Perquè l'última paraula no és la de la mort, ni la dels poderosos, sinó la de l'amor" (Pere Casaldàliga).

Text i fotos: Ana Pérez Hidalgo

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.