dilluns, 28 de desembre del 2020

‘Altafulla’, estrenada amb gran èxit

 

El diumenge 27 de desembre, a les 6 de la tarda, el teatre Kursaal es va vestir de gala per a l’esperada estrena de la minisèrie Altafulla: tot és possible, dirigida per Marc Comabella, que és autor també, conjuntament amb Mireia Ferré, del guió. Més de 400 persones, amb una gran participació balsarenyenca, van assistir a aquesta première llargament esperada.



La gestació d’aquesta obra va començar fa set anys, el 2013,  com un treball de recerca de batxillerat dels dos guionistes (vegeu Sarment núm. 432, febrer 2014). Després va venir el càsting, amb actors i actrius majoritàriament de la Catalunya central, en especial del Bages i del Berguedà, i la recerca d’ambients; el rodatge, llarg i perfeccionista, que va durar vuit mesos de l’any 2016; la banda sonora i la postproducció que, a poc a poc, ha anat confegint el resultat final,  prop de tres hores de filmació que combina àgilment diverses trames i subtrames amb episodis d’amor, il·lusions, dubtes, enveges, traïcions, venjances i fins i tot dos assassinats.



A banda d’exteriors i interiors filmats a Altafulla (Tarragonès), on s’ambienta la trama, una bona part de la producció està filmada a Balsareny; en concret, totes les escenes del mas Querol, rodades en un marc magnífic i molt adient, el mas Puigdorca de Balsareny; també hi ha, entre altres localitzacions del nostre poble, escenes a la casa de la Vila, al Casino, a la capelleta de Sant Roc, al pont del Riu i a cases particulars: ca l’Orriols, la gestoria Sensada i les cases de les famílies Catllà-Navarro i Diars. I també s’ha filmat a Artés, Manresa, Navàs i Sant Joan de Vilatorrada, entre altres indrets. 

Tots els assistents van sortir encantats per la qualitat de la pel·lícula –que ni els protagonistes havien vist encara–: la fotografia, els enquadraments, el lligam entre escenes..., tot posava de manifest el gust pels detalls i la passió per la feina ben feta dels seus autors. Cal fer una menció especial a la música del balsarenyenc Josep Haro (composició i teclats), amb la veu d’Àuria Franch i un equip de música amb Arnau Martín, Josep i Jordi Junyent i Oriol Puig, amb la col·laboració especial dels grups Gossos i Els Convidats.


Destaca la magnífica labor dels intèrprets, entre els quals els balsarenyencs Arcadi Soler, Montserrat Sabala, Isidre Viu i Josep M. Soler, juntament amb Ester Codina, Maria Josep Cors, Estefania Fernández, Laura Orriols, Rosa Pujals, Montse Pulido, Mercè Soler, Paula Soler, David Besa, Ramon Calveras, Roc Carulla, Pere Corominas, Josep M. Farizo, Josep Sensada i Jordi Vilella, a més d’en Marc Comabella; i de Sheila Farinha, Mireia Ferré, Gemma Mascaró, Mònica Morales, Ismael Costa, Miquel Casals i Sergi Gamisans, entre molts altres actors i actrius que han posat versemblança i passió en els respectius personatges. I a l’equip tècnic, amb Mercè Farràs, Meritxell Mas, Anna Catllà i Marta Jurado pel maquillatge; Imma Navarro pel vestuari; Teresa Serra per l'ambientació; Marc Vilardell pel so; 
Daniel Reina, informàtic i operador de càmera; Albert Comabella, Maria del Mar Pulido i Albert Rodríguez d’auxiliars tècnics i Blanca Soler en la coordinació; i Arcadi Soler com a productor executiu, gestionant un pressupost low-cost del qual ha sabut treure mars de petroli. En la postproducció hi han intervingut professionals de prestigi, com Miriam Ponsa, Antoni González o Marta Abella, amb la supervisió final a cura d’Esteve Rovira, garantia d’un acabat amb tots els ets i uts.
 

A les presentacions de Manresa, el 27 de desembre, i Altafulla, el 3 de gener, hi va participar com a mestra de cerimònies la popular presentadora Eli Carnicé; a Manresa hi havia també l’actriu Queralt Albinyana i la dissenyadora Míriam Ponsa; i a Altafulla, l’actriu Candela Antón de Vez.

A tots plegats, l’enhorabona per una tasca tan excel·lent com perseverant. Els llargs aplaudiments van premiar la seva feina d’anys i el bon resultat obtingut. La sèrie es presentarà el dia 3 de gener a Altafulla, i seria bo que es pogués projectar també a Balsareny. I tant de bo que es pugui oferir al gran públic a través d’algun mitjà, ja sigui d’àmbit comarcal o nacional. Confiem-hi, perquè el treball s’ho mereix i, si es pot exhibir, segur que tindrà una molt bona acollida. 




 


R. Carreté
Fotos: Altafulla / A. Selgas 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.