dimecres, 22 de juliol de 2020

Balsareny Educa: Hem posat fil a l'agulla

BALSARENY EDUCA


Hem posat fil a l'agulla 


Seguiment del projecte Balsarenyeduca

Hola amics i amigues, amb aquest document exposem, de manera sintètica, el procés que hem portat a terme a partir de la sessió de treball que vam fer a la biblioteca el 15 de maig de 2019.

En la sessió del dissabte 15 de maig vam elaborar el Document Marc, amb 42 propostes de millora de la comunitat, que vam agrupar en 5 apartats i vam fer una priorització provisional amb criteris de facilitat i interès. I ens vam posar a treballar. 

De les 42 propostes, en el primer bloc, una de les que ens van semblar prioritàries va ser la de crear un espai virtual, una pàgina web, per facilitar la comunicació  

( Balsarenyeduca.info ) amb la pretensió que la utilitzin les entitats que vulguin difondre informació, documents d’interès, audiovisuals... A la web hi ha diverses pestanyes: Balsarenyeduca, voluntaris, memòria històrica, Pere Casaldàliga, amb informació i documents. 

En aquest mateix primer bloc va sortir la proposta de donar informació de cada entitat, o fer la història de les entitats. A la web algunes entitats han començat a penjar informació. Seria interessant que altres s’hi afegeixin. 

També en el primer bloc hi ha la proposta de treballar la memòria històrica. Es va iniciar una comissió que hi està treballant, que té una pestanya a la web i que ha començat a penjar-hi documents escrits i audiovisuals. La comissió està oberta a qualsevol persona amb interès a participar-hi. 

En el segon grup de propostes es va acordar de crear un grup de voluntaris/es, per col·laborar en necessitats diverses del municipi. En va sortir una comissió, oberta a tothom, com totes les altres, i vam elaborar una proposta de treball, que està penjada a la web, a la pestanya de voluntaris. Aquest projecte pot vincular-se amb altres comissions i amb altres de les propostes que van sortir en la sessió inicial del 15 de maig.
Paral·lelament el mes de febrer vam fer, a la sala petita del Sindicat, una sessió per aplegar propostes sobre la figura del Pere Casaldàliga. La comissió que s’ha format està tirant endavant amb empenta el projecte en diversos fronts. 

La nostra pretensió és anar planificant la resposta a les propostes més factibles que van sortir en la primera sessió de treball del 15 de maig. 

Tan aviat com sigui possible tenim previst de fer una trobada presencial amb totes les entitats, per informar amb més detall del treball de les comissions, valorar el recorregut fet fins ara i concretar el pla de treball per a 2020-2021.
juny del 2020.

Benjamí Moliné, Llorenç Planes, Joan Bonals Nota de la comissió de Voluntariat 

Donada la complexitat de trobar diferents perfils per a actuacions diverses, seria important que cada entitat pogués aportar  una persona a la comissió per tal que actuï d'enllaç amb les necessitats  que es puguin conèixer i les persones adients que puguin ajudar a  les resoldre-les. 

Si no participes en cap de les entitats i tens ganes de fer coses per al poble, posa’t en contacte amb la Teresa Pijuan i l 'Anna Obradors. 

Teresa i Anna


Cap comentari:

Publica un comentari

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.