divendres, 28 de juny del 2019

Vist per sentència

VIST PER SENTÈNCIA



El dimarts 18 de juny a la Sala del Sindicat es va celebrar una xerrada-col.loqui a càrrec de l’advocat Abel Pié.

El títol, “VIST PER SENTÈNCIA. I ara, què hem d’esperar?” Sembla que podia plantejar-se per donar resposta a la fi del judici que s’ha celebrat al Tribunal Suprem contra líders i polítics independentistes. Però no, es tractava d’ aclarir conceptes i vies jurídiques a l’espera de la resolució de la sentència “escrita”.

Abel Pié va aclarir quin era l’ordre de les demandes que poden presentar els uns i els altres –acusats, defensa, fiscalia– i la tasca de cada organisme que hi intervé o hi pot intervenir: el Tribunal Constitucional Espanyol, el Consell de Drets Humans de l’ONU, el Tribunal de Justícia Europeu de Luxemburg, el Tribunal de Drets Humans d’Estrasburg..., aquestes nomenclatures que se’ns han anat fent familiars. Així mateix, la part que resol cadascun d’ells, els comitès o els tribunals.

Aquest acte estava inclòs en la diversitat d’activitats que s’han fet a Balsareny en recolzament dels presos i preses polítics, exiliats i exiliades, els seus familiars, amics i per a tothom qui, des d’una societat democràtica, cívica i pacífica, pensem que celebrar un referèndum no és un delicte, que no es poden empresonar les persones per les seves idees polítiques, que no es poden vulnerar els drets fonamentals dels ciutadans i ciutadanes.  

Lluïsa Coma

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.