dimarts, 4 de juny del 2019

Gràcies, per la feina feta!

OPINIÓ


Acabem de viure una nova campanya electoral per a escollir el govern que ha de conduir Balsareny i el seu dia a dia durant els propers quatre anys, cobrint les necessitats dels balsarenyencs i les balsarenyenques i treballant per convertir-lo en un poble cada dia millor.

Coneixent el resultat electoral i el com ha estat aquesta campanya, volem donar la nostra afectiva i sincera enhorabona a la Noèlia i a la resta de l'equip pels resultats obtinguts, que la converteixen alhora en la persona que ha trencat el domini masculí al capdavant del municipi al llarg de la història. Felicitats!

El motiu de les nostres paraules avui a ‘Sarment’, però, volen tenir una mirada  enrere i preguntar-se:

On han estat aquelles reunions veïnals en hores punta de caps de setmana fent-nos sentir particips del projecte? Tan freqüents ara fa quatre anys.

I els porta a porta conversant tot entregant el programa o projecte?

Aquest any, molts programes han anat tard i alguns ni tant sols han arribat.

I el fet de reunir entitats i comerços per fer-los sentir una peça rellevant d'aquell projecte?

La música pels carrers?

O joves transmetent il·lusió, dinamisme, i ganes de treballar pel poble?

No se’ns ha sabut transmetre tot això, aquesta vegada! Què ha canviat?

Serà que no hi ha aquell grup emergent que es va fer dir “Gent de Balsareny”, i que duia aires de canvi?

On quatre joves i el seu equip, fent valer la seva voluntat de treball pel poble, no sols van guanyar les eleccions. També van dinamitzar les campanyes electorals.

Però van haver de governar sols... Ells quatre! Repartint-se entre ells totes les regidories. Amb la carrega que això ha de comportar. Donant la cara i posant-se a treballar des del primer minut.

Recordem veure'ls actius, vivint intensament les activitats del poble, volent canviar rutines organitzatives del municipi, dinamitzant la Festa Major, conversant i escoltant la veu del carrer, intentant trobar solucions i entesa en aquells àmbits que així ho requerien, etc.

Mentre 7 persones que havien estat escollides pel poble, les quals representaven als grups d’ERC-AM i CIU romandrien a l’oposició, al no haver sabut trobar vincles d'entesa amb GdB i aprofitar el talent que els seus quatre joves tenien i van saber demostrar.

Volem remarcar que aquest qualificatiu d'oposició (sinònim d'anar en contra), no ens agrada. I menys quan hi ha moltes coses a les quals no s'oposen, o no haurien de fer-ho. Si hi estan d'acord, voten aprovant-ho. Però ¿no s'hauria de oferir més ajuda i col·laboració per treballar en aquells projectes amb els quals s'està a favor? I més si es un be per al poble! Quantes més persones hi participin, millor serà el resultat.

Regidors que lliurement s'han presentat a uns comicis. Han estat escollits, avalant així la seva voluntat de treball pel poble!

Pocs mesos després de la meitat de la legislatura, l'Alcalde Neiro va tenir la necessitat de renunciar. Fet que va reobrir la via de les negociacions governamentals; movent les persones del grup de GdB i ocupant el càrrec de regidora l'Aïda Perez.

En aquest punt de legislatura, ERC-AM va voler incloure CIU a les negociacions, proposant un govern amb totes les formacions. La qual cosa potser hauria afavorit el treball en equip, o no... La política, a vegades, no és com voldríem que fos.

Aquest fet, però, va fer desmarcar GdB del pacte, seguint el que sempre havien dit, de no voler un govern amb CIU. I restant així a l’oposició els propers 20 mesos, després que en aquesta ocasió ERC-AM sí que acceptés de governar amb CIU.

Gràcies, moltes gràcies, Albert Neiro, Albert Otero, Mariola Fabian, Jorge Aguilera i Aida Pérez, per haver-nos transmès tant en tant poc temps.

Gràcies a tots els regidors i regidores que heu estat treballant per Balsareny amb el vostre treball des de l'Ajuntament aquests quatre anys.

I a les persones de les dues úniques formacions municipals que avui tenim al consistori. A tots els 11 regidors/es!

Els desitgem voluntat d'equip, encert i sort els propers quatre anys.

I aquí ens teniu pel que us puguem ajudar!

Ricard Ribera i Jordi Vilanova

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.