divendres, 28 de juny del 2019

Suzy Torrecillas: unir cos i ment al Casal de la gent gran

ENTREVISTA


L’activitat del ioga, tal i com ens comenta la Suzy Torrecillas Gómez, nascuda a Sort el 17 de febrer de 1963, és “unir cos i ment; això ens proporciona harmonia i equilibri, dues propietats importants per a la nostra salut mental”. Torrecillas imparteix les classes de Ioga al Casal de la gent gran de Balsareny.

La Suzy té els estudis d’Associació de Practicants del Ioga (AEPY) i continua actualment cursant formació relacionada amb aquesta seva professió. Pel que fa al seu temps de lleure, li agrada llegir; darrerament està acabant “El món que jo creo”, de Montserrat Fernández. També li agrada molt ballar i sortir a caminar. D’altra banda, és una gran viatgera: ha estat viatjant per tot Europa i coneix part d’Amèrica i Rússia.

— Com i quan vau tenir aquesta oportunitat de treballar a Balsareny?

 Doncs he estat molt de sort: gràcies a una oportunitat que em van brindar d’ocupar una plaça lliure aquí al vostre Casal, podent impartir aquesta meva passió del Ioga. Ara fa un any i tres mesos que vaig començar.

— Coneixies Balsareny?

 Sí, l’havia conegut a través de diferents mitjans, ja que el vostre poble és bastant conegut. I puc dir-vos que en aquest temps treballant aquí he visitat el Castell i tota la part antiga, que es conserva molt bé. Balsareny té una gent molt agradable.

 Quines propietats té el Ioga?

- El fet d’unir el cos amb la ment et proporciona harmonia i equilibri, i permet viure amb una més gran flexibilitat; això fa possible aconseguir millorar la qualitat de vida.

 Quina impressió us ha donat el Casal de Balsareny?

 M’ha inspirat un sentit d’agraïment molt gran per totes aquestes activitats que s’hi fan, ja que totes permeten que les persones puguin tenir una més bona qualitat de vida.

  Has impartit la teràpia del Ioga en algun altre centre educacional?

 Doncs sí, ho he fet en diversos llocs del Bages i Catalunya central.

 I tens alguna relació amb altres monitors responsables d’altres activitats al Casal?

 Bé, no gaire, ja que fins al dia d’avui, i per temes d’horaris, només he pogut conèixer la monitora de la Memòria.

 Moltes gràcies,Suzy, i fins a una altra ocasió.

Josep Gudayol i Puig

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.