divendres, 6 de febrer del 2015

Posets i Aneto

BALSARENY AVUI

Audiovisual dels cims de Posets i Aneto

El passat mes de gener de 2015 va tenir lloc a la sala petita del Sindicat, a les 8 del vespre, un altre audiovisual d’una sortida als cims de Posets i Aneto. L’acte va tenir una molt bona assistència, ja que gairebé s’hi aplegaren un centenar de persones.

En aquesta ocasió, els protagonistes de l’aventura foren Carmelo, Manolo, Ignasi i Joan. Els dos cims tenen més de tres mil metres cada un i es troben en dues muntanyes diferents, però molt properes, separades per la vall de Benasc.

Les imatges mostrades van ser molt impressionants, a causa de les rocalles que cal vèncer per arribar al Pic de l’Aneto, i a les glaceres que hi ha al peu d’aquests cims.

Com a anècdota, a causa d’una averia en el sistema, un fil d’aire fred començà a escolar-se per les reixes del sistema de calefacció i l’ambient de la sala es va anar refredant. Però el recorregut per les diferents valls i l’interès dels paisatges va fer que el públic obviés aquesta incidència.

L’audiovisual va acabar amb el conegut paisatge montserratí de les Coves del Salnitre.


Pere Casaldàliga als VII Premis Gaudí

Fa uns dies que en la celebració literària dels VII Premis Gaudí la minisèrie Descalç sobre la terra vermella va ser premiada com a millor pel·lícula per a televisió. La cinta narra la vida i les causes del missioner balsarenyenc de São Félix do Araguaia Pere Casaldàliga, l’anomenat ‘bisbe dels pobres’ o ‘la veu dels indis’, que s’ha enfrontat en la seva activitat humanitària tant a la dictadura militar i als poderosos terratinents del Brasil com a la mateixa cúria vaticana.

Primer aparegué el llibre de Francesc Escribano i posteriorment la minisèrie, dirigida per Oriol Ferrer, escrita per Marcos Bernstein i Maria Jaén, protagonitzada per Eduard Fernández i produïda per Minoria Absoluta, Televisió de Catalunya, TV Brasil i TVE.

Els balsarenyencs ho coneixem bé, per la presentació que l’autor del llibre va fer a Balsareny i, més tard, per la projecció de la pel·lícula a la sala El Sindicat, fets dels quals Sarment va informar a bastament.

Com a vencedor d’aquest guardó, la minisèrie es va imposar a L’últim ball de Carmen Amaya, dirigida per Judith Colell i protagonitzada per Nora Navas i Amara Carmona.

Josep Gudayol i Puig

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.