dissabte, 7 de febrer del 2015

Els Traginers desafien el fred - 1

1. Divendres i dissabte


La Festa dels Traginers es va anunciar, com és costum, amb l’excel·lent programa-revista, que aquest any destaca la figura del Traginer d’Honor, Martí Ribalta Òrrit, i del Banderer, Alfred Selgas Santamaria, amb els seus fills, Jordi i Roger, de cordonistes. A més del detallat programa d’actes i altres informacions referides a la festa, hi havia els enigmes del concurs ‘El Traginer petit’,; un nou capítol de l’interessant Diccionari del Traginer (tot just va per la lletra E), i les bases del Concurs de Fotografia, així com la relació dels premis de l’any passat.

Aquest any, una novetat important ha estat la creació d’un lloc web: www.traginersbalsareny.cat , que conté una extensa informació sobre la Festa. Felicitem la comissió per aquesta bona iniciativa. Un altre element a destacar ha estat la nova caseta d’informació de la Festa, ubicada com de costum a la plaça Onze de Setembre, i que ha substituït l’anterior després de més de 45 anys de servei, ja que es va estrenar l’any 1970.

La festa pròpiament dita va començar dijous, 5 de febrer, amb la sempre didàctica visita del ‘Traginer a l’escola’. I el divendres, dia 6, es va fer el Correfoc infantil i el lliurament dels premis del concurs ‘El Traginer petit’. Més tard, l’obertura de la Taverna, una botifarrada, animada pels geganters ‘Els k+ sonen’, i un concert jove, amb Tinajas i Arradio Rosita.

El matí de dissabte, fred però assolellat, va veure una nombrosa i animada Cavalcada Infantil, que va desfilar pels carrers, presidida pel Banderer jove, Joel Otero, i els cordonistes, Isaac Villagrasa i Arnau Corominas. Hi anaven la Pubilla i l’Hereu de Balsareny, els Geganters i Grallers ‘Els k+ sonen’, els Bastoners, la Jove Banda de l’Escola de Música de Berga i una nodrida representació de traginers amb arreus de treball, més un bon esplet de carros i cavalls de muntar.


A migdia, els Dansaires dels Pastorets de Balsareny van oferir una vistosa selecció de danses dels Països Catalans. A la tarda es va fer el tradicional Joc de les Anelles i es va inaugurar la Taverna, l’Exposició de Fotografia, el Rebost i la Botiga de ceràmica. Tot seguit, els alumnes de l’Escola Municipal de Música de Balsareny van oferir un magnífic concert: ‘Traginers Música Exprés’. Al vespre, l’espectacular Correfoc dels Traginers i l’espectacle piromusical; seguit de la participativa Ruta del Traginer, que es tancava amb un ball de nit amenitzat per Zàping + DJ.








































  Text i fotos: Sarment / Pastorets de Balsareny / Alfred Selgas




















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.