dimecres, 19 de juliol del 2023

Handbol Balsareny: final de temporada

 


 
Un any més, el mes de juny dona per finalitzada la temporada d’handbol a Balsareny. Aquest ha sigut un dels cursos amb més bones sensacions en els últims anys, amb els dos equips, apareguts tot just fa un any i poc, competint com feres i demostrant-nos a tots una gran capacitat de superació i evolució en les habilitats d’aquest esport. Tot i haver de superar la desil·lusió inicial de no aconseguir crear el sènior masculí que tant buscàvem, des del club vam continuar endavant i es va iniciar la temporada amb el nou Torneig Juan Luís Chávez, que homenatjava el mític president de l’entitat pels seus més de 25 anys en la presidència. En aquella tarda d’handbol de finals de setembre se li va fer entrega a Juan Luís Chávez d’un gran mural ple de fotografies de totes les etapes del club, des dels seus inicis quan es va incorporar, fins a l’actualitat demostrant el seu llegat al poble. Tot seguit, es va passar a la presentació dels dos equips, el nou benjamí mixt i l’infantil femení. Tots dos van jugar els seus respectius partits: els petits, encara amb inexperiència en el joc, van perdre el matx i van aixecar la copa de subcampió; les noies de l’infantil, en canvi, van demostrar ser bastant superiors als seus rivals i van proclamar-se campiones en la seva primera participació. En acabar l’entrega de trofeus es va donar pas a la finalització del torneig.
 
L’infantil femení, en la seva segona temporada, ha demostrat el que l’any passat ja s’intuïa, i ha fet una lliga molt més que notable. Amb un percentatge de victòries força elevat, ha acabat en la 3a posició del seu grup, deixant grans partits amb la seva defensa com a punt fort. De la mà dels entrenadors Rafa Andreu Mora, Francisco Boltor i Júlia Hernando, les noies de l’infantil han anat de menys a més durant la temporada, i tot i travessar algun sotrac durant l’any, s’han mantingut fermes i han aconseguit estar fins al final de tu a tu amb equips de clubs més grans, forts i amb més recursos que el nostre. L’any que ve pugen a categoria cadet, i tot i la marxa d’algunes jugadores i la dificultat de jugar contra noies més grans i experimentades, no han perdut ni un pessic de motivació i ja han iniciat la seva pretemporada, deixant clar que el seu objectiu és demostrar a les rivals que estan aquí.
 
La sorpresa de la temporada, per això, ha sigut el nou benjamí mixt. Sent aquest el primer any jugant lliga, han demostrat que tenen un potencial enorme, i ningú no sap encara on tenen el límit. Amb un equip format amb la meitat de la plantilla encara en etapa prebenjamí, han deixat bocabadats entrenadors, pares i aficionats. La classificació parla per si sola: 2ns de grup. Només un equip especialitzat a crear cantera d’handbol a Catalunya ha pogut amb ells. En aquests nou mesos de competició han après de forma increïble tant aspectes tàctics com tècnics, i individualment han crescut tots al mateix ritme, aconseguint crear un equip molt igualat on mai es troba a faltar cap jugador o jugadora. Els seus entrenadors, els germans Paula i Adrià Hernández, dels ja desapareguts juvenils masculí i femení, amb una herència familiar lligada l’handbol, han pogut extreure el potencial d’aquests nens i nenes, i amb una gran paciència (que és necessària en aquestes edats) han format un gran equip amb molt de futur.  L’any que ve, obligats a pujar a categoria aleví tot i que la majoria seran benjamins, ens ensenyaran què podran ser capaços de fer.
 
La temporada vinent s’anticipa dura per als dos equips, ambdós jugant en categories més grans, però sabem que s’hi deixaran la pell com han fet aquest any. Tot i això, som sabedors de la possible falta de jugadors per als equips del club, que tot i no ser justos, sí que és cert que haurien de ser més. La falta de nens i nenes és un greu problema, no només per a l’handbol, sinó per a la resta d’entitats del poble, que lluiten cada any per donar-se a conèixer i intenten ensenyar als petits totes les coses que el poble els pot oferir. Per aquest motiu animem qualsevol nen o nena i noi o noia de primària i ESO a venir a entrenar quan comenci la temporada, de la mateixa manera que animem els pares a mentalitzar els seus fills de participar en activitats que els ajudin en el seu creixement i la seva evolució, tant cultural com social. 

Per acabar, només ens queda donar les gràcies a totes les persones que de forma directa o indirecta han participat amb nosaltres durant la temporada, sobretot a botiguers i comercials del poble que tant ens ajuden amb el seu patrocini. Però, més important, donar les gràcies als jugadors i jugadores que fan possible tot això. Ens veiem la temporada vinent al pavelló. SALUT I HANDBOL!
 
Club Handbol Balsareny
Fotos: Jordi Vilanova 













Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.