divendres, 14 de juliol del 2023

Festa de Sant Cristòfol

 
 
El dissabte 8 de juliol es va celebrar, un any més, a Balsareny, la Festa de Sant Cristòfol, patró dels conductors.
 
L’acte principal va ser la desfilada de cotxes, motos, tractors i altres vehicles a motor. Enguany n’hi van participar una trentena, que  es van concentrar al polígon de la Coromina, a les 7.30 de la tarda. Tot seguit es van organitzar formant una rua que va recórrer els carrers més cèntrics del poble fins arribar a la plaça de l’Església, on hi hagué la tradicional benedicció de vehicles, a càrrec del rector de Balsareny, Mn. Antoni Bonet. Al mateix indret, els conductors podien fer, de forma voluntària, un donatiu a benefici de les despeses de la parròquia, en tant que cada conductor va rebre, com de costum, una medalla de Sant Cristòfol, un bolígraf i uns caramels.
 

Al vespre, passades les 10, va començar el tradicional ball a la plaça de l’Ajuntament, a càrrec del músic Joan Vilandeny, que enguany celebra els seus 40 anys de recórrer els pobles de Catalunya amb la seva música i les seves cançons variades. A la mitja part es va repartir coca i mistela per a tothom. La xerinola es va allargar fins a dos quarts d’una de la matinada.



L’organització de la festa va anar a càrrec d’en Martí Ribalta i la Comissió Sant Cristòfol i va comptar amb la col·laboració de l’Ajuntament.
 
Isidre Prat
Fotos: Jordi Vilanova


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.