dimarts, 16 de novembre del 2021

La veu del campanar

LA VEU DEL CAMPANAR

 
Visita a l’església de la Colònia Pons
 
Dins d’aquest any dedicat a Sant Josep, el Consell Parroquial va programar una visita guiada a l’església de la Colònia Pons. Es va portar a terme el dissabte, 30 d’octubre amb la participació d’un grup de persones de Balsareny.
 
Fou ben interessant, ja que vam poder visionar els 3 audiovisuals, l’exposició i la visita a la cripta juntament amb les explicacions ben detallades del guia, Sr. Jaume Serra. En vam marxar amb molt bon record.
 
Trobada diocesana de “Vida creixent”
 
Va tenir lloc el dimecres, 20 d’octubre a Solsona. Van participar-hi moltes persones i es va elegir nou president. L’acte va estar presidit pel bisbe Romà. Després de l’assemblea va tenir lloc la celebració de l’Eucaristia a la catedral de Solsona, per acabar amb un dinar de germanor.
 
De la nostra parròquia de Balsareny van participar-hi 8 persones, amb una particularitat: en el viatge vam estrenar un nou autocar de l’empresa, ja que fou el primer viatge que realitzà.
 
El grup de Balsareny es troba cada segon divendres de mes de les 5 a les 6 de la tarda. És un grup obert.
 
Missa del Gall 

Serà el dia 24 de desembre a les 11 de la nit. En els cants hi participarà la Coral Sant Esteve.
 
Solemnitat de Nadal 

25 de desembre: l’Eucaristia serà a les 12 del migdia.

Festivitat de Sant Esteve 

Diumenge 26 desembre: l’Eucaristia serà a les 11 del matí, ja que a les 12 del migdia hi haurà a la sala del Sindicat el concert a càrrec de la Coral Sant Esteve de Balsareny i la Polifònica de Puig-reig.
 
Mn. Antoni Bonet i Trilla
 
 
La mentida
        
Hi ha dos conceptes contraposats: la veritat i la mentida. Mentir és desfigurar la veritat i els que menteixen no són dignes de fiar. Per tant, qui menteix no és mereixedor de confiança.
         Cal tenir en compte la reserva dels secrets. Requereixen discreció les nostres coses personals i les dels altres. Mai no expliquem les coses de casa a qualsevol persona. Tenim dret a una esfera privada.
         També cal destacar el secret professional, com per exemple seria el cas d’un metge, d’un advocat i d’un sacerdot en la confessió; val a dir que aquest secret és absolut. És clar que no mereixen resposta els que burxen per saber. Diuen que “els qui guarden un secret ens mereixen confiança”.
         Hi ha persones que no paren de preguntar, solen ser molt impertinents. No tenen cap finesa d’esperit. En aquest cas, la contestació mereix, com a màxim, una evasiva. És un signe de poc seny dedicar-se a preguntar-ho tot. Per tant, hi ha coses que es poden amagar als altres. Hom amaga la veritat, encara que no digui pròpiament una mentida.
         Els manaments de la llei de Déu són absoluts; el vuitè manament ens diu: “no diràs falsos testimonis ni mentiràs”.
         El mentider pensa que és més llest que els altres i abusa de la gent crèdula; la seva falta de persona íntegra el col·loca temporalment damunt dels altres, fins que la seva mentida és descoberta. Per això diem que “s’atrapa més aviat un mentider que un coix”. El mentider diu falsedats per manipular els altres i treure’n algun profit.
         Sant Pau diu (Efesis 4, 22-25): “Heu de despullar-vos de l’home vell (…) i heu de renovar-vos per una transformació espiritual del vostre enteniment, i revestir-vos de l’home nou, creat a imatge de Déu en la justícia i en la santedat de la veritat. Per aquesta raó, abandoneu la mentida, digueu cadascú la veritat al vostre proïsme, que som membres els uns dels altres”.
 
Joan Guiteras Vilanova

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.