dissabte, 17 de juliol del 2021

IX Trobada de Gegants

ELS K+SONEN 


El passat dissabte 19 de juny, Els K + Sonen de Balsareny celebràrem la nostra novena trobada gegantera. Enguany, a més de les dificultats organitzatives degut a les restriccions de la pandèmia, s'hi va sumar la inestabilitat meteorològica, ja que al llarg de la tarda la pluja hi anava intervenint, limitant el desenvolupament de l'acte i impedint poder dur a terme l'itinerari previst amb els diversos punts de ball establerts, on prèviament s'havien col·locat cadires i cintes delimitant els diversos recintes escampats per tot el municipi.
 
En aquesta edició, la plantada es va dur a terme al carrer del Bages; cal destacar la gran expectació per part dels veïns. Al mateix temps, la Montse Rodríguez de l’O2 va dur a terme una sessió de "zumba" just al davant de la concentració. En aquesta hi va poder participar tothom qui volgués i la gresca i ballaruga van donar molt ambient a la tarda ennuvolada.
 
Les colles geganteres participants varen ser les de l'Ametlla de Merola, Avinyó, Caldes de Malavella, Gironella - Viladomiu Nou, Moià i Ribes de Freser, amb els amfitrions, Els K + Sonen de Balsareny.
 
A les 18:30 s'iniciava l'itinerari, que en qüestió d'uns quinze minuts va haver de ser redreçat a la plaça de la Mel, perquè la pluja impedia continuar-lo. Un cop allà, vam poder fer una mostra de balls de cada una de les colles, però en les últimes intervencions la pluja ja tornava a guanyar protagonisme. Els grallers i tabalers van seguir tocant sense parar: després de tant temps sense retrobar-nos amb les colles amigues, la fal·lera i les ganes de fer xerinola eren màximes.
 
Finalment semblava que el temps ens donava via lliure per poder arribar a la plaça de l'Església, vam enfilar carrer Sant Domènec i carrer de la Creu fins arribar a la plaça del rector Roc Garcia on, sota la repicada de campanes, les colles entraren a plaça.  La intenció era poder salvar la presentació i balls de lluïment, però la pluja va tornar a destorbar-nos i directament vam procedir a l'entrega de records i a la ballada general.
 
El sopar de germanor, ubicat al camp de futbol, va haver de ser traslladat a corre-cuita a la Sala Sindicat (gran i petita), al vestíbul, al local de la plaça de la Mel i al davant del teatre, per tal de poder acollir tota la gent complint els aforaments delimitats.
 
Esperem que l'any vinent tant les restriccions com el temps ens juguin més a favor i els gegants puguin tornar a omplir els carrers de Balsareny. Per ara, sembla ser que l'activitat es va recuperant: aquest juliol visitarem els amics de Ribes de Freser i els de Moià; seguidament tenim una sortida per mes a fora del municipi fins acabar l'any. Desitgem que totes aquestes sortides puguin ser possibles i que la cultura popular pugui retornar plenament als carrers. 

Colla de Geganters i Grallers de Balsareny - Els K + Sonen
Fotos: A. Selgas / ElsK+Sonen  




























Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.