divendres, 16 de juliol del 2021

Els Gegants de Balsareny, fent poble i cultura

 
Els gegants Marc i Maria, el passat dia 11 de juliol, van participar de la festa major de Sant Vicenç de Castellet juntament amb les colles de Sallent, Navarcles, Sant Llorenç Savall i els amfitrions, els gegants de Sant Vicenç, els quals van participar amb una gran imatgeria: els seus barons, en Marià i na Paula; els dimonis (el Malparit, la Figaflor, el Nen, la Nena i el Malparidet); i la Tina i en Janot, els gegants de l'Escola Bressol "El Niu".
 
Vam haver d'estar adaptats a les restriccions que imposa la situació sanitària; sense cercavila, però no per això sense l'alegria i el lluïment que el món geganter desprèn en les seves concentracions.
 
Començaven, com de costum, amb un bon esmorzar per agafar forces, i poc després, a la plaça de l'Ajuntament, les famílies agafaven seient per gaudir de la matinal gegantera.
 
La colla de Geganters i Grallers de Balsareny aprofitaven per mostrar als santvicentins allí presents, El bonic conte d'en Marc i la Maria, amb una bona acollida del públic, que d’aquesta manera coneixia un bri de la història de les festes majors de Balsareny.
 
Els tabals i les gralles feien ressonar la plaça. Tot i que la pandèmia ha afectat, i molt, la cultura del nostre país, aquesta és manté dempeus reivindicant el lloc que li pertoca, al costat de les persones i dels pobles.
 
Cada colla va fer lluir els seus gegants amb la seva música i els seus balls. Ho feien també a la plaça Clavé, en la qual ens esperaven moltes altres famílies. 
 
Per concloure la 27a trobada de gegants, la colla de Batucada Pi-Kbé de Sant Vicenç de Castellet participava d'aquesta diada cultural amb molt de ritme.
 
Gràcies als organitzadors per haver-nos convidat. Va ser un plaer participar-hi i dur també un bocí de cultura del nostre poble, representat pel seu Traginer i la seva pagesa.
 
Text i fotos: Jordi Vilanova

 












Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.