dilluns, 26 de juliol del 2021

A mon pare no pas gaire! Bones vacances

CINC MINUTS

La quietud del moment em convida a obrir els porticons de la finestra de casa. De sobte... buff, malgrat la llum tènue del nou dia sento la bafarada xafogosa que promet fer-nos un calorós dia estiuenc propi del mes de juliol en què ens trobem.

El teclat de la màquina, en una de les diferents pulsacions, pren una gota d’humitat. Sort que aquesta no té la capacitat d’humitejar cap de les lletres impreses en el redactat.

Tinc a les mans dues columnes de la Sra. Carme Vinyoles, que em conviden a fer-vos arribar la meva reflexió. Una reflexió que, sigui del tot compartida o no, vol sempre defensar el dret a la llibertat que tenim tots i cadascun de nosaltres.

“No és bona noticia. Que els joves vagin perdent comprensió lectora segons un recent informe de l’OCDE que revela que al costat de Grècia ens situem a la cua del rànquing. Factors que hi incideixen? Abandonament escolar prematur —un 17% no continua més enllà de l’ESO—; un nombre important de ni-ni —ni estudien ni treballen—; un problema recurrent que cal resoldre en polítiques actives i ben encaminades... No en sé prou, diu la Carme, ni em pertoca dir quines, però és evident que aquestes dades no ens fan avançar, almenys no en termes d’igualtat, cohesió i convivència. Preocupant, diria jo, les dades de ni-ni actuals, mentre que el món inventa foteses perdem pes intel·lectual pel futur. Analfabetisme no. ÉS TRIST, NO SABER COMPRENDRE.

En començar aquesta columna faig referència a la LLIBERTAT de cadascun de nosaltres i a la Carme Vinyoles (diari El Punt Avui). Recordant una de les estrofes de la cançó “Rossinyol que vas a França”, ens fa arribar que encara avui en dia algunes dones resten privades d’aquesta llibertat, ja que són forçades a compartir amb tristesa moments tan plaents per compartir amb la persona triada el vertader plaer de l’AMOR.

Molt bones vacances!

Josep Gudayol i Puig


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.