dissabte, 21 de novembre del 2020

Comissió Pere Casaldàliga. Proposta de treball anual


En sessió de treball presencial del dia 10 d’octubre passat i al llarg de la setmana següent de forma virtual, els diferents grups de treball de la Comissió Pere Casaldàliga hem estat elaborant el pla de treball que hauria de servir de guia aproximada per al 2021.

Aquest pla s’articula en quatre apartats:

1.- Presència del Pere i del seu llegat al nostre poble

Que es concretaria en una doble línia de treball. Per un costat, estructurar la ruta “Petjades de Pere Casaldàliga”, consensuant el projecte per a poder presentar-lo a l’Ajuntament, i per altra banda programar tot un seguit d’actes al llarg de l’any: exposició, presentació de llibre, xerrada, acte d’homenatge, o diferents iniciatives associades a les festes de Nadal, Sant Jordi o la revetlla de Sant Pere. 

2.- Desenvolupament de propostes educatives

Donar a conèixer la figura del Pere Casaldàliga a l’alumnat de l’escola de Balsareny amb propostes atractives per als diferents cicles.

Fer un primer treball a l’escola que serveixi per continuar-lo en altres cursos.

Iniciar un projecte educatiu que pugui ser extensible a altres centres i alumnes.

Per a algunes d’aquestes iniciatives, demanar la col·laboració de l’ajuntament.

3.- Centre de Cultura per la Pau Pere Casaldàliga

Hem iniciat un projecte per crear el Centre de Cultura per la Pau Pere Casaldàliga. Aquest projecte és una idea embrionària que volem fer créixer de mica en mica i que considerem vital per posar en valor el llegat d’en Pere. Necessitarà de molts suports. En aquest sentit, ens proposem presentar la proposta a diferents institucions públiques, a l’hora que anem definint i prioritzant els objectius, els serveis i els usos que hauria d’acollir.

4.- Iniciatives de difusió

Pensar en tots els canals de comunicació que tenim a l’abast per planificar la difusió, tant de la persona i la seva obra, com del projecte que porten a terme. Aquesta idea es concretaria en informar del treball que anem fent a través del Sarment, promoure l’exposició que es contempla des del grup de presència i llegat, la coordinació amb l’ajuntament per tal d’amplificar la difusió del projecte, la col·laboració amb Araguaia i altres entitats que treballen en la mateixa línia que nosaltres i, en general, servir-nos de les diferents xarxes socials.  

Algunes d’aquestes iniciatives fomenten la col·laboració amb les comissions de memòria històrica i de voluntariat, afavorint la participació ciutadana, objectiu que es vol promoure des de la coordinadora Balsareny Educa. En aquest sentit us animem a participar en qualsevol de les comissions o grups de treball.
Si en voleu saber més consulteu www.balsarenyeduca.info 

Comissió Pere Casaldàliga / Balsareny Educa


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.