dimarts, 9 de juny del 2020

Estudi d’audiència del ‘Sarment’

L’Associació Catalana de la Premsa Comarcal ha elaborat un estudi sobre l’audiència dels diferents mitjans informatius comarcals i locals a Catalunya. La situació d’alerta sanitària va impedir que se’n fes la presentació pública, prevista per al 27 de març passat, i per això han fet arribar a cada mitjà les dades que s’hi refereixen. El president de l’ACPC, Francesc Fàbregas, ens encoratja a continuar treballant pel bé de la premsa local i comarcal, que en definitiva és treballar per al nostre país i ens desitja molta força i molts ànims per superar entre tots aquesta situació. 


Dades sobre l’audiència del butlletí ‘Sarment’ el 2019 

L’estudi el va realitzar l’empresa Infortécnica (www.infortecnica.com) mitjançant entrevistes telefòniques a 91 persones de Balsareny de més de 15 anys, entre setembre i desembre de 2019. L’error màxim calculat és del 10,48% sobre el total de la mostra. 

El Sarment imprès obté una mitjana de 46 lectors diaris. El 84 per cent de la població (2.692 persones sobre 3.205 habitants) manifesta haver-lo llegit algun cop. En l'últim mes l'han llegit 1.394 persones, (43% de la població) que li dediquen un temps mitjà d'audiència de 24,3 minuts durant el conjunt del mes, cosa que equival al 3,1 per cent de share de premsa en paper. 

Per gènere, han llegit alguna vegada la publicació el 88,6% dels homes i el 79,4% de les dones. Per edats, ha llegit algun cop el Sarment un 70,8% dels menors de 35 anys; el 91,6% del segment entre 35 i 55 anys; i el 85,2% dels majors de 55 anys. Un 59,6% dels lectors llegeixen el butlletí a casa; un 5,9% ho fa a la feina; un 8,7%, al bar; i el 25,9%, en altres llocs. 

Agraïm a l’ACPC aquest interessant estudi. Les dades assolides reforcen el compromís del butlletí del CCB amb la informació cultural i general de Balsareny. 

Sarment

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.