diumenge, 28 de juny del 2020

Reobertura de la Biblioteca



El passat 4 de juny es va obrir la Biblioteca Pere Casaldàliga amb totes les garanties quant a seguretat i higiene. En un primer moment, s’ofereixen únicament els serveis de préstec i devolució de documents i ús d’un ordinador per a realitzar tràmits. Per tant,  la sala infantil està tancada, així com l’accés lliure al fons i l’ús de la biblioteca com a espai d’estudi. A mesura que sigui possible, anirem augmentant serveis fins arribar a la normalitat.
Tingueu en compte que hem obert amb un horari nou que mantindrem duran tot l’estiu, atès que la Biblioteca no tancarà durant aquest període estival.
Els nous horaris d’estiu són aquests:
Dilluns, dimecres i divendres de 16:00 a 19:30 h.
Dimarts i dijous de 9:30 a 13:30 h.
Els dissabtes estarà tancat.

Guanyem un estiu lector

Arribats a l’estiu, la Biblioteca, l’Escola Guillem, l’Ajuntament de Balsareny i la Fundació Bofill treballem conjuntament per fomentar el gust per a la lectura. Amb aquest objectiu, hem preparat unes propostes atractives per tal que els infants gaudeixin de la lectura i dels beneficis que això els comporta. Però no ho han de fer sols: cal que els adults els acompanyem.
Abans d’explicar-vos-les, us convidem a llegir la infografia de la Fundació Bofill amb 5 consells per gaudir de la lectura en família.


Aquests són les nostres propostes per a un estiu lector:

KIT LECTOR LECXIT (4t, 5è i 6è de Primària)
L’Escola Guillem i la Biblioteca Pere Casaldàliga de Balsareny participen en la iniciativa ‘Guanyem un estiu lector’ del programa LECXIT (Lectura per a l’èxit educatiu) de la Fundació Bofill. Aquesta participació es tradueix en l’oferiment d’un kit lector a cada família que tingui nens i nenes en 4t, 5è i 6è, amb recursos didàctics per a impulsar l’hàbit lector dels seus fills i filles.
El kit inclourà un carnet lector i llibres de la Biblioteca. Durant l’estiu els infants es llegiran 10 llibres i la Biblioteca els anirà posant el segell en el seu carnet lector. A l’inici del curs, lliuraran el carnet al seu tutor i se’ls farà un reconeixement.


KIT LECTOR (7-10 anys)
Per al nens d’aquesta franja d’edat, la proposta ve de la mà de la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Balsareny i la Biblioteca Pere Casaldàliga. Tenim preparada una selecció de llibres infantils i un carnet de lectura que també hauran d’anar completant i, en finalitzar-lo, tindran un petit obsequi.


PACK CONTES TEMÀTICS PER A 0-6 ANYS
 I per al més xics? Ja us hem explicat que, de moment, no és possible accedir a la sala infantil de la Biblioteca i, per tant, els nens i les nenes no poden fer una cosa que tant els agrada: REMENAR, MIRAR, LLEGIR I TORNAR A REMENAR CONTES!
Per pal·liar una mica aquest inconvenient, els hem preparat unes bosses molt interessants. A qui li agraden els contes sobre BOMBERS? I d’ANIMALS? Tens preferència pels contes de MONSTRES, o potser de BRUIXES MOLT DOLENTES...? Passeu per la Biblioteca i trieu el tema que més us agradi.

Aprofitem per desitjar-vos un FELIÇ estiu, cuideu-vos! 

Text i fotos: Ana Pérez Hidalgo
Biblioteca Pere Casaldàliga





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.