divendres, 17 d’abril del 2020

Parròquia de Santa Maria de Balsareny


Ja que aquest mes d’abril la publicació Sarment arriba al número 500, una més que cordial felicitació i enhorabona ja que darrere dels 500 números hi ha molta feina discreta, constant, anònima, voluntària, sacrificada, altruista i compromesa.

Precisament el mes d’abril en el qual celebrem la nostra Festa Major (aquest any és una excepció) en honor de Sant Marc i en el qual s’escau normalment la festa de Pasqua i també dels patrons de Catalunya: Sant Jordi i la Mare de Déu de Montserrat.

Coincideix també el primer número amb la vinguda de Mn. Joan Bajona a la nostra parròquia de Balsareny i el nom de la revista Sarment coincideix amb el nom de la publicació de l’arxiprestat de Navàs, del qual va manllevar el títol per tal de fer-ho possible. I malauradament ha estat en aquest mes d’abril que Mn. Joan ens ha deixat: el dia 15, en ple temps pasqual i primaveral, després de 65 anys de capellà, 42 dels quals a la nostra població de Balsareny (el Sarment en té 44) i 16 a la Colònia Soldevila.

Actualment la nostra parròquia de Balsareny té com a grups més importants el Consell Pastoral parroquial i el Grup evangelitzador. El Consell Pastoral està format per 12 membres i ens reunim 3 o 4 vegades l’any. El Grup evangelitzador està format per 8 persones i ens trobem 4 o 5 cops al llarg de l’any amb l’intent de fer arribar el missatge de Jesús i la bona nova de l’Evangeli a tothom qui el vulgui rebre.

Els diferents grups que hi ha actualment a la parròquia són aquests: Càritas, que procura ajudar les persones i famílies necessitades de Balsareny; Catequesi, que prepara els infants i adolescents per conèixer, estimar i seguir Jesús a través de la Primera Comunió i del sagrament de la Confirmació; Mans Unides, que organitza activitats per ajudar persones del tercer món mitjançant projectes de promoció; els lectors, que ajuden a les celebracions litúrgiques, així com també els escolans;  els d’economia i obres, que vetllen per la part material dels edificis parroquials; els de Vida Creixent, que es reuneixen mensualment amb els eixos de l’amistat, l’espiritualitat i l’apostolat; el grup de neteja, que cuida aquest aspecte del temple parroquial, i els repartidors del Full i capelletes a les cases. 

La Parròquia actualment té al Sarment una secció titulada “La veu del campanar”. ‘Sarment’ vol dir ‘branca d’un cep’. En aquest cas, un cep que ha estat molt fecund amb 500 branques, 500 edicions. Felicitats i enhorabona!

Parròquia de Santa Maria de Balsareny

Foto: J.Vilanova (Arxiu CCB: la campana enlaire en senyal de dol).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.