dimecres, 8 d’abril del 2020

ERIE - Recerca i rastreig amb gossos


ERIE, EQUIP DE RESPOSTA IMMEDIATA EN EMERGÈNCIES, RECERCA I RASTREIG AMB GOSSOS


El nostre equip d'ERIE agraeix l'oportunitat d'explicar la nostra història al Sarment, que durant tots aquests anys hem pogut conèixer de molt bona mà, difonent activitats, esdeveniments i opinions del nostre poble. Gràcies per la bona feina i endavant. 


Història de l’ERIE: l’any 1984, Enric Bruch Rabat crea el grup de rescat i salvament Els Tres Pins de Balsareny. El 1986, el grup ja és perfectament operatiu i disposa de 6 gossos ensinistrats per a aquesta tasca. En un inici, aquest grup no tenia vinculació amb la Creu Roja.

Arran d’ensinistrar als dos primers gossos que va tenir Creu Roja a Gironella dedicats al salvament (Red i Cross ), es va crear un vincle de col·laboració que el 1994 es va formalitzar amb la signatura d’un primer projecte entre les dues entitats. L’any 2000 aquest projecte s’amplia, i passem a ser part activa i directa com a grup de voluntaris integrat totalment dintre de Creu Roja a Catalunya.

El gener de 2003, el projecte, ampliat, va ser homologat pel Departament de Salut de l’Oficina Central de Creu Roja Espanyola.

El recurs es denomina “ERIE, EQUIP DE RESPOSTA IMMEDIATA EN EMERGENCIES RECERCA I RASTREIG AMB GOSSOS i Gossos de Teràpia (T.A.A.) Suport Psicològic amb Gossos”.

La nostra ubicació territorial és a Balsareny, a l’escola canina Els Tres Pins, on hi ha el centre de distribució de materials.
La funció d’aquest recurs, quan s’activa en cas d’emergència, és la recerca, mitjançant gossos, de persones desaparegudes en àrees grans, amb l’objectiu de localitzar-les per mitjà del rastre de l’olor. I també el suport psicològic, ajuda emocional i desbloqueig de persones afectades en grans emergències, a les ERIE Psicosocial, d’Alberg i ESIE.

Els membres del grup, majoritàriament, pertanyen a les comarques del Bages i del Berguedà, encara que hi ha voluntaris per tot Catalunya.

El nostre àmbit d’actuació és principalment a Catalunya; però, atès que és l’únic grup de gossos de Creu Roja Espanyola, l’àmbit s’estén a tot el territori estatal, amb la possibilitat també d’actuar en l’àmbit internacional.

L’equip humà és format per un director responsable de grup (Enric Bruch), un responsable de caps de grup de l’equip i 6 caps de grup, amb 70 guies, i disposem de 50 gossos de races diferents.

ERIE



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.